GÜNDEME BAKIŞ- Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı alınan önlemlerin başında hijyen geliyor. Bilim insanları özellikle ellerin bol sabunla sık sık yıkanması gerektiğine dikkat çekmesinin ardından uyarılar karşılık buldu fakat bu kez de su tüketimindeki artış dikkat çekici boyutlara ulaştı.

YAĞIŞLAR AZALDI!
Bu yıl yağışların geçen yılın çok altında kalması nedeniyle kenti besleyen barajlardaki su miktarı önemli ölçüde düştü. Barajlarda geçen yılın ve bu yılın su miktarındaki düşüş dikkat çekici

TAHTALI BARAJI’NDA DOLULUK ORANI YÜZDE 41!
Tahtalı Barajı’nda oranı yüzde 41,43. Geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 69 idi. Gördes Barajı’danki aktif doluluk oranı yüzde 6,16. Geçen yıl aynı dönemde yüzde 9,77 doluluk oranına sahip olduğu görüldü. Yüzde 37,3 aktif doluluk oranına sahip Ürkmez Barajı’nda geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 53,34 olarak hesaplandı.  Yüzde 18,96 aktif doluluk oranına sahip olan Kutlu Aktaş Barajı’nda geçen yıl bu dönem doluluk oranı yüzde 54,11’teydi. Güzelhisar Barajı’nda bu yıl yüzde 49,45. Geçen yıl ise bu rakam yüzde 69,67 olarak belindi. 


BALÇOVA’DA ARTIŞ VAR  
Balçova’da diğer barajlara göre farklı bir istatistik göze çarptı. Geçen yıl bu dönemde yüzde 10,22 doluluk oranına ulaşan Balçova Barajı şu an yüzde 14,96 doluluk oranına sahip.