GÜNDEME BAKIŞ – Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de günlük pozitif vaka sayısı arttı. İzmir Tabip Odası her 100 kişiden 37’sinin testinin pozitif çıktığı, günlük vaka sayısının 3 bin 500’ü geçtiğini açıkladı.

FİLYASYON YETİŞEMİYOR
İzmir’de vaka sayısındaki artışla birlikte filyasyon ekiplerinin iş yükü de arttı. Filyasyon ekiplerinin pozitif çıkan hastalara ulaşmada geç kaldığı yönünde şikayetler arttı. Pozitif olan vatandaşlar, filyasyon ekiplerinin geç geldiğini, durumlarının sorulmadığı, ilaçların da evlere değil apartman girişlerine bırakıldığı yönünde şikayetleri sıklıkla dile getirmeye başladı.

KÖŞGER: “GEREĞİNİ YAPARIZ”
Bir vatandaş sosyal medya hesabından, “Ev karantinasındaki kovid pozitif hastalarla ilgilenen filsoyson ekibini kim yönlendiriyor? Hangi merkeze bağlı? 5 gündür ilaç alan hastalarımıza sadece köpeğe kemik atar gibi ilk gün apartman kapısına ilaç bırakıldı. Durumlarını takip eden yok” diye yazdı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Baktırıyorum, gereken yapılır” dedi.

FİLYASYON SAYISI 422’DEN 800’E ÇIKARILDI
İzmir’de 422 olan filyasyon ekibi sayısının 800’e çıkarıldığı öğrenildi. Pozitif çıkan hastalara 1-2 gün içerisinde ekiplerin ziyaret ettiği bildirildi