Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. Körfez Festivalinin tanıtım programı yapıldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yelken Federasyonu ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü işbirliğinde düzenlenecek. Basın toplantısında ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arkas ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer de yer aldı.  Festivalde konserler, etkinlikler ve gösterilerin yanı sıra kano ve yelken yarışları da yapılacak.

SOYER: FESTİVALLERİ ÇOĞALTARAK HEDEFİMİZE ULAŞABİLİRİZ
Her yıl daha da büyüyen ve İzmir deyince akla gelen etkinliklerden biri haline gelen bu festival denizle birlikte yaşamaya alışmış İzmirlilerin ruhunu, yaşam tarzını çok iyi yansıtıyor.  Biz denizsiz olamayız. İmbatıyla, kordonuyla, sahil şeridiyle İzmir bir deniz şehridir. Biz İzmir için projeler geliştirirken, yeni bir vizyon belirlerken kentimizin denizle bağını hiç unutmuyoruz, unutmamız da mümkün değil. Ben İzmir’i tarif ederken hep onun bir yürek, bir kalp olduğunu anlatıyorum. Bedenimizdeki kalp nasıl kan pompalarsa, İzmir’de doğudan, Anadolu’nun damarlarından aldığını batıya pompalar,  batıdan, Akdeniz’den geleni ise doğuya aktarır. İzmir bir liman kenti olarak batının en doğusu, doğunun en batısıdır. Yapacağımız tüm çalışmalar İzmir’in doğal bir liman olma karakterine yaslanacak, şehrin özünden ve coğrafyasından beslenecek dedik ve öyle de yapıyoruz. Körfez Festivalimiz de İzmir’in denizle bağını güçlendiren, kalbin daha canlı çalışmasını sağlayan bir etkinlik. Adeta bir kalp masajı… Bu sadece İzmirlilerin hoşça vakit geçirdiği, körfezde yarışan tekneleri izlediği bir etkinlik değil. İzmir’i festivaller şehri yapmak istediğimizi, bu sayede kültür ve sanatta bir dünya markası yapmak istediğimizi dile getirdik. Körfez Festivali ile bu söylemleri daha da somutlaştırmış ve önemli bir adım atmış oluyoruz. Hem Türkiye’de hem uluslararası arena da İzmir’in yerini pekiştiren, şehrimizi ilgi odağı yapan bu gibi festivalleri arttırarak ve güçlendirerek ancak hedefimize ulaşabiliriz. Bu gibi festivallerin elbette kentin gelişmesine büyük katkı sağladığını biliyoruz ama ondan daha önemli bir faydası var; Şehirleri güzelleştirenin, onun değerini arttıranın insanlar olduğunu hiç unutmamalıyız. Özellikle de yöneticiler unutmamalı. Şehrimizdeki insanlar mutlu değilse, bu kentte yaşamanın heyecanını bizimle paylaşmıyorsa bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir. İnsanların bir parçası olduğu kentte mutlu yaşamasının, birbiriyle kaynaşmasının, yaşadığı kentleri sevmesinin bir aracı olarak düzenlediğimiz kültürel ve sportif etkinliklerdir. Yaşadığı seven insanların daha çok üreteceğini, o kente değer katacağını biliyoruz.  Bu yüzden de belediyemizin öncülüğünde gerçekleşen bu gibi etkinliklerin hem sayısını hem kapasitesini arttıracağız. İzmir’i festivalleri ve mutlu insanları ile bilinen bir kent yapacağız. Bu duygularla 3. Düzenleyeceğimiz körfez festivalinin kentimize mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

KÖRFEDEKİ EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ
ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arkas ise, “ Üçüncüsünü düzenlediğimiz körfez festivali için çok heyecanlıyız. Benim jenerasyonum maalesef dış ülkelerdeki gibi körfezi yaşamadı. Benim hayalim, çocuklarımız körfezde yelkenlerin olmasıdır. Bunu hatırlamak için da görevimizdir. Umuyorum körfezde daha fazla yeken görüyoruz. Körfezdeki en büyük eksikliğimiz yelkenlerin bağlanacak yeri olmamasıdır. Bunun için herkes bir çaba içerisindedir. Ne zaman bunu yaptığımızda İzmir’i tanıtıma sağlamış oluruz” diye konuştu.

ESAS AMACIMIZ
Ege Açık Deniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer “Kulübümüz 2000 senesinde kurulmuştur. Daha önceki dönemlerde kulübümüz, münferit zamanlarda yarışmalar düzenledi ancak kurumsal olarak çok desek görmediği için devamlılık arz etmedi. 3 senedir Büyükşehir Belediyesi ve ARKAS yönetimi desteğiyle canlandı. Esas amacımız İzmir’de her zaman yelken denizde olabilirliği sağlamaktır. Kulüp olarak her kes tarafından yapılmasını bütün kitlelerle sahiplenmesi ve denizciliği bir vizyon haline getirilmesi için çalışıyoruz.

SOYER’DEN ARKA MAHALLE VURGUSU
Arka mahalledeki çocukların denizle buluşturmak istediklerini ve bunun için bir çalışma başlatacaklarını belirten Başkan Soyer, “İzmir’deki yelken federasyon ile toplanı yaptık. İzmir’in arka sıradaki çocukların bünyelerine almalarına hata yeni bir kulüp kurmalarını söyledik. İzmir’deki yaşayan çocukların İzmir’in nimetlerinden yararlanmalarının önünü açacağız. Aralarında çok yetenekli, başarılı çocuklar çıkacaktır. Öncelikle İzmir’de denizde ulaşmayan ama bu şehirde yaşadığı için hakkı olan çocukları yelkenle kanoyla buluşturacağız” dedi.