HALİL İBRAHİM GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- Koronavirüs salgının yayılmaya devam ettiği İzmir’de şimdiye kadar 19 okulda virüs tespit edildi. Nüfus yoğunluğunun yüksek ilçelerde ilk etapta görülen virüs, son dönemlere doğru kırsal kesimde de tespit edildi.

BİR DİZİ ÖNEMLERİN ALINMASI GEREKİYOR
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şu Başkanı Necip Vardal, “İzmir il genelinden Buca’ya Karşıyaka, Bornova Karabağlar, Narlıdere de birçok okullarda hem virüsü kapan kişiye temaslı, hem de testi pozitif çıkan emekçi arkadaşlarımız var. Yüz yüze eğitimin başlamasından yana olan tutumuz gerekli kurumlara ilettik. Okulların açılabilmesi için bir dizi önemler alınması gerekiyor ama çok ciddi adımlar göremiyoruz. Okullarımızın ek bütçeye ihtiyaç var. Temizlik işlerinin yapılması için personel, ek öğretmen ataması ihtiyaç var. Bütün sorumluluğu okul yöneticileri, öğrenci ve verileri yüklüyor. Milli Eğitim Bakanlığı acilen hızlı bir adım atması, vaka sayılarının azalmasını sağlayacak, okuldan girişten hatta evden okula çıkıştan itibaren bir dizi önlem alınması gerekiyor. Sadece kılavuz dağıtmak ya da tedbirli olmaya davet etmekle bu iş yürümez. Sadece bizde değil herkeste kaygı ve endişe taşıyor. Biran önce okula ve öğrencilere kavuşma isteğimiz var ama bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının bir an önce somut adımlar atması gerekiyor” dedi.

İŞTE VİRÜS TESPİT EDİLEN OKULLAR
Eğitim Sen 26 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında İzmir’de virüsün tespit edildiği okulları açıkladı. Bornova Gül Sefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi,  Bornova Şehit Erol Olçok İmam Hatip Ortaokulu/Anadolu Lisesi, Karabağlar Tahir MERZECİ OO, Buca Buca A.L., Buca Meşkure Çamlı O.O. Buca Çakabey İ.H.O,  Bornova Şehit Ali Güner Yeşilbağ İ.O./O.O, Kemalpaşa Armutlu Veli Üzümcü İ.O., Bayraklı Kurtuluş İpek İşeri İ.O., Buca İsmail Şekip Uyal O.O.,Gaziemir Cengiz Han İ.O., Karabağlar Şehit Muhtar Mete Sertbaş O.O., İzmir Konak Konak A.L., Bergama Zeytindağ Yılmaz O.O., Gaziemir Mevlüt Aysun O.O.,  Karabağlar İTO Vakfı Süleyman Taştekin T.A.L. Karşıyaka Mehmet Ali Lahur A.L, Menemen Şehit Kemal O.O. Narlıdere Kılıçaslan’da kovid 19 teşhisi ya da pozitif vaka ile temasta olan personel olduğu belirtildi.