Halil İbrahim Güler/ GÜNDEME BAKIŞ – Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir’de vaka sayısı pik yaptı. Her gün 650 ile 750 kişinin virüs testinin pozitif çıktığı öne sürüldü. İzmir Tabip Odası ise günlük vaka sayısının bin olduğu iddia etti.

ŞÜPHE DUYAN SOLUĞU HASTANEDE ALIYOR
Koronavirüs kaptığından şüphelenen İzmirliler devlet hastanelerine koşuyor. Bu da hastanenin test laboratuvarlarının önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Bu fotoğraf dün Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde çekildi. Vatandaşların test yaptırabilmek için sıraya girdiği ve kuyruk oluşturduğu görüldü.

YA BURADA KAPARSAM!
İsminin yayınlanmasını istemeyen vatandaşlar konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuştu. Vatandaşlar, “Eğer koronavirüs değilsek burada kapma riskimiz var. Sıra yavaş işliyor. Buna bir çözüm bulunmalı” dedi.

ÖZEL HASTANELERDE 250 TL
Öte yandan özel hastanelerde koronavirüs testi yapan vatandaşlardan 250 TL talep edildiği öğrenildi. Özel sağlık sigortalarının bu test ücretini karşılamadığı bildirildi.

KÖŞGER AÇIKLAMA YAPMIŞTI
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, geçtiğimiz Pazar günü şu açıklamayı yapmıştı:

“İzmir’de 20 gün öncesine göre vaka sayısı 3,5 kat artmış durumda, son 10 günde ikiye katlandı. Durumun ciddiyeti artarak devam ediyor. Korona'nın mutasyona uğradığı ve ölümcüllüğünün azaldığı iddiası da doğru değil. Son iki günde 15 hemşehrimizi Korona'dan kaybettik. Bir kez daha İzmirlileri dikkatli olmaya çağırıyorum. Uymamız gereken üç kural; maske, mesafe, temizlik.”