GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin İzmir’deki en genç meclis Üyesi Dila Koyurga’nın 7 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili attığı sinfaklı twitler AK Parti’yi ayağa kaldırdı.

TEPKİLER ARDARDA GELDİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yıllardır hakaretle yalan arasında zik zak dokuyor; edep dışı siyasi bir dil içinde can çekişiyorlar! Onlara göre; Cumhurbaşkanı’na saldıran meclis üyesi olur! Dini değerlerle alay eden, disipline verilmek yerine ‘özgürlük savaşçısı’ ilan edilir. Ortada, ne disiplin soruşturması ne istifa! Ne özeleştiri ne de yüz kızarması...! Hak yerini bulmamış; kamuoyu ikna olmamış; bu durumda, samimiyet ve savunmaları çürüğe düşmüştür"

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, “Bu rezilliğe, bu terbiyesizliğe kayıtsız kalanlarda bu ahlaksızlığa ortaktır. Gereği yapılsın” dedi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş, “Ezana saygısızlık, liderimize küfür! CHP İzmir siyaseti bu toprakların değerlerine savaş açmayı ve hakareti maalesef siyaset zannediyor. Siyasette ahlak namına içinizde zerre kaygı varsa iki üyenizle de ilişkinizi sonlandırırsınız” 

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, “Günlerdir etik, ahlak diyen insanları türlü sabotajla trol ilan edip her türlü aymazlıkla hedefe koyanların sosyal medyada istediği iklim bu. Resmî mensupları da bu. Uzantısı medya da farklı değil. Utanarak paylaşıyorum!” 

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, "Sürekli Türkiye’de siyasetin dilini değiştireceklerini söyleyen Tunç Soyer ve CHP İzmir yönetimi önce içindekileri temizlesin! Türkiye siyasetinin ihtiyacı olmayan tek bir dil varsa o da sözde gençlerin temsilcisi olan bu meclis üyesinin kullandığı dildir!" 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Paylaşmaktan hicap duyduğum bu aşağılık tweet'ler Gezi Vandallığı zamanında atılmış. Şaşırdık mı, hayır! Hani hep diyorlar ya, "Gezi Ruhu" diye. Gezi Ruhu dedikleri şey işte tam anlamıyla budur. Çirkeflik, hakaret, barbarlık, bağnazlık, küfürbazlık"

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına sözümona gezi ruhuyla vandallık, barbarlık ve küfürbazlık yaparak ağza alınmayacak hakaretlerde bulunanların adresi yine hiç şaşırtmadı"

SÖZCÜ ÜNAL'DAN DA AÇIKLAMA!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise, "Bizi kutuplaşmakla suçlayanlar şunu bilsin ki; Erdoğan nefreti ülke sevgisinin önüne geçmiş, nefret dili ile konuşanlarla uzlaşamayız. Biz bu ülkeyi seven herkesle beraberiz. Yerimiz Türkiye’nin yanıdır. Birkaç kendini bilmez üzerinden günlerdir nefret kusanlar" dedi.