Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - 2023 genel seçimlerinde 64 milyon seçmenin oy kullanması bekleniyor. 64 milyonun yüzde 16'sını ise seçimde ilk defa oy kullanacak 2000 ve sonrası doğumlu z kuşağı oluşturuyor. Siyasi partiler de seçim çalışmalarını ve siyasi argümanlarını seçimde ilk kez oy kullanacak 6 milyon gence göre planlıyor. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye genelinde gençlik buluşmaları yaparak z kuşağıyla bir araya gelip, sorularını yanıtlıyor, gençlik politikalarını anlatıyor.

"YÜCEL VE SÜREKLİ DE HAREKETE GEÇTİ"

Türkiye'nin 2 büyük partisi AK Parti ve CHP'de liderlerin ardından il başkanları Kerem Ali Sürekli ve Deniz Yücel de z kuşağı için harekete geçti. İzmir'de yaklaşık oy kullanacak 500 bin gençler bir araya gelen Sürekli ve Yücel, gençleri dinleyerek onlara yönelik parti politikalarını anlatıyor.

SÜREKLİ LANGIRT OYNADI

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli "Mahalle bizim gençlik bizim" programları kapsamında z kuşağıyla bir araya geldi. Bunun yanı sıra üniversite buluşmaları yaptı. Üniversiteli gençlerin evlerine misafir olarak, sahur ve iftar sofralarına katıldı. Üniversiteli gençlerin evinde mutfağa giren Sürekli, gençlere kendi elleriyle yemek yaptı, langırt oynadı. 

YÜCEL GİTAR ÇALDI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sıklıkla z kuşağı ile bir araya geliyor. Üniversiteli gençlerin evine misafir olan Yücel, gençlerin iftar sofralarında yer aldı ve gençlerle birlikte gitar çaldı.