GÜNDEME BAKIŞ - Geçtiğimiz kasım ayında pandemide 3. zirveye yaşayan İzmir’in, aralık ayının son haftasındaki günlük korana virüs vaka ve ölüm sayılarında düşüş yüzleri güldürdü. GÜNDEME BAKIŞ'a özel açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İzmir’de çok şükür hükümetimizin aldığı tedbirler sonuç verdi. Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması, yeme-içme mekanlarının müşteri kabul edilmemesi gibi önlemlerin işe yaradığını gördük. 30 ilçedeki kaymakam arkadaşlarımız bana günlük rapor veriyorlar. Kaymakamlarımız denetimlere bizzat katılıyorlar. ‘Şu kadar yeri denetlendi, şu kadar kişiye ceza yazıldı’ diyerek geri dönüş yapıyorlar. 30 ilçede ciddi uygulamalar yapılıyor” dedi.  

DEPREM ÖNCESİ RAKAMLARA DÖNDÜK

Vali, köşger sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen deprem bir travma yarattı. O tramvayla hersek sokağa çıktı. Pozitifler, temaslılar birbirine karıştı.

Şuanda deprem öncesindeki noktaya döndük. Hatta rakamlarda daha da aşağı indirmeyi başardık”

YILBAŞI UYARISI VE İZMİRLİLERE ÇAĞRI

İzmirlilerin kurallara aynı şekilde uyması konusunda çağrıda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim köşger, “Yılbaşında aynı ciddiyetle kurallara uyulması durumunda haziran ayındaki rakamlara döneceğimizi düşünüyoruz. Yılbaşı çok kritik. İzmirliler bu konuda ciddi hasiyet gösterirse, kurallara tam manasıyla uyarlarsa inşallah rakamlar çok daha aşağı çekilecek. Şuanda bütün ilçeler iyi gidiyor. Topyekün bir azalma var. Kritik bir ilçe yok. Hepsi paralel gidiyor. Yılbaşı hassasiyeti bizim için çok çok önemli. Bu konuda İzmirlilerden duyarlılık bekliyoruz” dedi.

GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Yılbaşında denetimlerin daha da sıklaştıralacağını açıklayan Vali Köşger, “Yılbaşı akşamı denetimlere bizzat ben de katılacağım. O gün kontroller en üst seviyede olacak” dedi.  

HASTANELERDE SORUN YOK

Vali Köşger, hastanelerde herhangi bir sorun olmadığı vurguladı. Köşger, “Çok şükür hastanelerde bir sıkıntımız yok. Doluluk oranlarında da bir düşüş var. Koronavirüse bağlı ölüm oranında azalma var. Burada da deprem öncesi göre yarı yarıya bir azalma kaydedildi. Özellikle vurgulamak istiyorum. Kurallara tam anlamıyla uyulursa İzmir’deki sıkıntıyı en alt seviyeye çekmiş olacağız” diye konuştu.