GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova’da koronavirüs denetimine çıktı. Vali Köşger’e Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Sağlık Müdürü Burak Öztop da eşlik etti.  

DEĞİŞMEYEN GÜNDEMİMİMİZ KORONA

Boronva’da esnafın kurallara genel olarak uyduğunu anlatan Vali Köşger, “İzmir’de 30 Ekim’de bir deprem deprem yaşandı. Deprem gündemiyle yaklaşık 3 haftadır uğraşıyoruz. Tüm faaliyetlerimiz devam ediyor. Ancak İzmir'in ve Türkiye'nin değişmeyen gündemi korona. Maalesef tüm Türkiye ve dünyada veriler artış içerisinde! İzmir'de deprem sonrası salgın biraz daha hızlı bir şekilde artıyor. Sokağa çıkmayla ilgili kısıtlamalar getirildi. Vatandaşlar getirilen yeni kısıtlamaların olması gerektiğini ve kurallara uyacaklarını ifade ediyorlar. Maske mesafe ve hijyen kurallarına da İzmirli hemşehrilerimizin uyduğunu gözlemledim” diye konuştu.

Vali Köşger, sözlerine şöyle devam etti:

“Deprem olduğu günden bugüne İzmir'deki pozitif vaka, vefat sayısı üçe katlanmış durumda. Üç haftalık süre zarfında  üç katına çıktı. Deprem anında pozitiflisi, temaslısı yani bütün vatandaşlar sokağa çıktı. Birbirine karıştı. Biz bu sonucu tahmin edebiliyorduk. Kurallara uyduğumuz takdirde kısa sürede tekrar bu rakamları minimize edebilir. İzmir, Türkiye'deki en iyi 10 il arasındaydı. Ama artık değil. Biz onu korumaya çalışıyorduk ancak deprem maalesef bütün pozitif ve sağlıklı insanların birbirine karışmasına sebep oldu. Ondan dolayı bir patlama gerçekleşti. Vatandaşlarımızdan depremde gösterdikleri duruşu, kararlılığı burada da tekrar göstermeleri ve korona vakalarını el birliği ile azaltmalarını istiyorum. Tekrar tek yürek olarak rakamları yeniden eski rakamların bile altına çekmeliyiz. En başta kendi sağlığımızı ve canımızı korumamız lazım.  İzmirli hemşerilerimizin duyarlı ve bilinçli olduklarını biliyorum. Bundan sonraki süreçte de yine aynı duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum” dedi.