GÜNDEME BAKIŞ – Türkiye geneline vaka sayısı 55 binlerden 25 binin altına geriledi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki vaka ve vefat sayılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YARI YARIYA AZALDI

Köşger, İzmir’de vaka sayısının 10 gün öncesine göre yarıya yarıya müjdeliğini söyledi. Köşger, “Tedbirlirle birlikte vaka sayısında gözle görülür bir azalma var. Yarı yarıya bir azalma söz konusu. Vefat sayısı şuanda aynı seyirde. Bir düşüş yok. Ama önümüzdeki günler için bir azalma beklentimiz var. Yoğun bakımlarda da şuan için bir sıkıntımız yok” dedi.

İZMİR KALABALIK GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA…

Vali Köşger, İzmirlilerin tam kapanma sürecinde kurallara uyduğunu belirterek, “Şuan her şey iyi gidiyor. Sıkıntı yok. Kurallara genel anlamda uyuluyor. Ortalık kalabalık gibi gözüküyor. Bu durum şikayet ediliyor. Ancak muaf kapsamında imalat ve tedarik zinciri çalışmaya devam ediyor. Bakkallar, marketler açık. Üretim sektöründeki vatandaşlarımız iş yerlerine gidiyor. Kontrolleri sağlıyoruz. Polislerimiz her yerde. Kamu kurumlarında yüzde 50 kapasiteyle çalışıyor. Çalışanlar dönüşümlü geliyor” dedi.

ÇEŞME’DE SIKI TEDBİR UYGULANIYOR

Tam kapanma öncesi Çeşme’de bir nüfus hareketliliği yaşandığı belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Arkadaşlarımız sıkı tedbir alıyorlar. Vaka sayısı itibariyle iyi olan ilçelerden birisi idi. Şuana kadar olumsuz bir durum yok. Müstakil evler olduğu için bulaş oranında bir artış kaydedilmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Vatandaşlarımız birbirlerine gidip gelmezse bu süreci sıkıntısız bir şekilde geçireceğiz” diye konuştu.