GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Valiliği İzmir’de vefat eden bir kişinin karantina poşetiyle defin edildiği iddialarını yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada 5 gün boyunca hastanede yoğun bakımda tedavi edilen hastanın doğal yollardan hayatını . kaybettiği belirtilirken koronavirüs test sonucunun da negatif çıktığı belirtildi. 

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"İzmir’de vefat eden bir vatandaşımızın karantina poşetiyle defin edildiği iddiaları ile çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan asılsız haberlerle ilgili olarak; 
M.D isimli hastanın ölüm sebebiyle ilgili yapılan incelemede; 4 ay öncesinde kalp krizi şikâyeti sonucu kalp anjiyosu sonucunda stant takıldığı ve 4 aydır dönem dönem entübe şeklinde olduğu, hastanın dış bir merkezden İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü, 5 gün boyunca yoğun bakımda takip edilen hastaya 21.03.2020 tarihinde Covid-19 testi yapıldığı test sonucunun negatif olarak çıktığı, hastanın 24.03.2020 tarihinde kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle vefat ettiği, bunun üzerine normal ölüm olarak değerlendirildiği var olan raporlarda mevcuttur. 
Ayrıca vefat eden hasta iddia edildiği şekilde defnedilmemiş, yıkanılarak ve kefenlenerek Doğançay Mezarlığına defnedilmiştir. 
Ülkemizin yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını ile canla başla mücadele ettiği bir dönemde kamuoyunda asılsız bu ve benzeri iddialarla algı oluşturmak isteyen kişilere itibar edilmeyerek resmi yetkililerinin açıklamaların dikkate alınması hususu;
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur. "