GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Ticaret Odası üyeleri 4 yıllığına seçilecek meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek için sandık başında. 80 komitenin bulunduğu İZTO’da 67 komitede tek liste var. 13 komite ise çift liste yarışacak.

8 EKİM’DE MECLİS TOPLANTISI VAR

8 Ekim’deki meclis toplantısında ise meclis üyeleri İZTO Yönetim Kurulu başkanını seçecek. 4 yıldır başkanlık yapan Mahmut Özgener’in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca toplantıda yönetim kurulu üyeleri, meclis başkanı ve divanı, disiplin kurulu ile TOBB Genel kurul üyeleri de belli olacak.

HEYECAN iÇiNDE BiR YARIŞ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin çok nezih, demokratik bir ortamda geçtiğini belirtti.
Seçme ve seçilme hakkını kullanan üyelere teşekkür eden Özgener, "Seçilmek kadar seçmek de büyük bir sorumluluk. 17.00'de sandıklar kapanacak ve ondan sonra da inşallah sonuçları hep beraber karşılıyor olacağız. Bir önceki seçime göre daha fazla sayıda tek listenin yarıştığı, ondan dolayı da daha sakin, daha az kalabalığın olduğu bir seçimi görüyoruz ama görüyorum herkes mutlu. Oy atmaya gelenler mutlu. Heyecan içinde bir yarış. Bu da beni çok mutlu etti." diye konuştu.

Öte yandan İzmir Ticaret Borsası’nda da seçim heyecanı var. İTB Başkanı Işınsu Kestelli seçime tek aday olarak giriyor.