Halil İbrahim GÜLER -  Halime Erdoğan/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan Üçyol İstasyonu- Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek Buca Metrosu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla temel atma töreni gerçekleşiyor. 

1 MİLYAR 70 MİLYON EURO'LUK YATIRI 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 70 milyon euro bütçeyle hayata geçirilecek.

Şirinyer Pazaryeri’nin arkasındaki Şirinyer ESHOT Garajı’nda gerçekleşecek tören alanına binlerce kişi akın etti.  

AFİŞLERLE DONATILDI 
Tören alanında yer alan  "Hoş geldin gençlerin demokrat amcası", "Next Station İktidar", Saray'a değil Metro'ya yatırım", "İYİ'ler seninle, geliyor gelmekte olan", "Rekor Yatırımı Başlıyor, İzmir’in Gururu Tunç Soyer, "Keşke Her Yer İzmir Gibi olsa" yazılı afişler dikkat çekti. Törenin başlamasını bekleyen vatandaşlara İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak çorba, sandviç ve içecek ikramı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’in rekor yatırımının temel atma törenine şahitlik edenlere binlerce saksıda mor ve sarı menekşe dağıttı. 

PROTOKOLDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Törene Kılıçdaroğlu ve Soyer'in yanı sıra; İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Saadet Partisi GİK Üyesi Şerafettin Kılıç, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Başkanı Mahmut Özgener de katıldı. CHP İzmir Milletvekili ve Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Tuncay Özkan'ın prootolde en önde olması dikkat çekti.