GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kentle ilgili yaptığı koronavirüs açıklamalarını değerlendirdi.  

BAKANIMIZ BİZİ TEYİT ETMİŞ OLDU
İzmir’de vaka sayılarının arttığını Bakan Koca’nın bunu açıkladığını ifade eden Çamlı, “Bakanımız İzmir’de bir artış olduğunu söylüyor. Bu artış varken, pandeminin iyi gittiğini ya da kontrol altına alındığını söylememiz çok mümkün değil. Biz İzmir’deki olgularda yüzde 50 olarak açıklıyorduk. Bunlar duyumlarımızdı. Bakanımız bizi teyit etmiş oldu. Belki son sayılarla birlikte yüzde 42’lere inmiş de olabilir. Çünkü asıl veriler bakanlığın elinde bulunuyor” diye konuştu.  

İZMİR’DE VALİLİK İZOLASYONA UYMAYANLAR İÇİN ÖNEMLER ALDI
İzmir’de pozitif vaka çıkan vatandaşların karantina kurallarına uymadığını bu nedenle İzmir Valiliği’nin bir dizi önlemler aldığını vurgulayan Çamlı, “Gerçekten birinci basamakta, aile hekimliklerinde filyasyon için sağlık çalışanlarının canla başla çalıştığını biliyoruz. Şuna da dikkat çekmek gerekiyor, Filyasyondaki vatandaşlar bu kurallara ne kadar uyuyor? İzmir Valiliği, filyasyona uymayan vatandaşlarda kentteki bazı yurtlarda, ücretlerinin kendilerinin ödemesi şartıyla karantinaya alınacağını açıkladı. Demek ki uymayanlar konusu onların da rahatsız etmiş durumda. Filyasyona çok sıkı şekilde uyuluyor demiyorlar. Genelde evdeki izolasyonların çok kontrol altına alınamadığını, pozitif vakaların dışarıya çıktığını medyadan duyuyoruz. Tüm Türkiye’de yapılan açıklamada izolasyon konusunda çok ciddi sıkıntılar çekildiğini görüşüyoruz” açıklamasında bulundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR
Çamlı Bakan Koca’nın “Türkiye genelinde temaslıların taraması yani filyasyon, ortalama 15 saat içinde yapılıyor. İzmir'de ise bu şu an 19 saat. Bunu önce Türkiye ortalamasına daha sonra 12 saate çekmeyi hedefliyoruz” sözlerine ise şu yorumu yaptı:
“Sağlık çalışanların canla başla çalıştığını duyuyorum. Burada pratikte yaşanan bazı sıkıntılar olabilir. Ama temasta ulaşma saatinin düşürülmesini hedeflemeleri iyi bir şey. Çalışıyorlar, çabalıyorlar, oluşturabildikleri süre bu kadar. Bakanımızın açıklamasına göre saati düşürülmeye çalışılması iyi birşey ve bu konuda herhalde bazı düzenlemeler getirilecek.”