Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, kentte koronavirüs salgın tablosunun giderek kötüleştiğini söyledi.  Vatandaşlara fiziki mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyma çağrısının yeterli olmadığının altını çizen Çamlı, yetkililerin daha kapsamlı önemler alması gerektiğini kaydetti. Çamlı, “İzmir’de vaka sayısı artıyor. Bu bir gerçek” diye konuştu.    

550-600 CİVARINDA SAĞLIK ÇALIŞANI KORONAVİRÜSE YAKALANDI
Sağlık çalışanlarının zor koşullarda çalıştığını ve vaat edilen haklarının verilmediğinin altını çizen Çamlı, “Kendi çabalarımızla sağlık çalışanlarıyla ilgili verileri toplamaya çalışıyoruz. Yaz ayı olduğu için izinli olan arkadaşımız da bulunuyor. İzmir’de 550-600 civarında sağlık çalışanı kovid-19 testinin pozitif olduğunu söyleyebiliriz. Ama elimizde net sayılar yok. Şeffaf bir yönetim sergilenmediği için biz de tam rakamlar veremiyoruz” dedi.

FABRİKALARDA DURUM PEK İYİYE GİTMİYOR
İzmir’de fabrikalarda koronavirüs salgının yayıldığını vurgulayan Çamlı, “İşyerlerinde hemen hemen her yerden kovid testlerinin pozitif çıktığını duyuyoruz. Bu fabrikalardaki işçilere test yapılıyor mu, yapılmıyor mu? Üretime ara verenler var. Bunlarla ilgili sağlıklı bir bilgimiz yok ama burada da durum pek iyiye gitmiyor. Bu işçilerden kalanlarına test yapılıyor mu, yeterince filyasyon çalışmaları yapılıyor mu? Hemen yakınımızda bir Vestel örneği yaşandı. Bini aşkın hasta oldu, vefatlar oldu. İzmir’de de bekleyen bir takım riskler olabilir.  Buna yönelik nasıl çalışmalar yapılıyor, bu işçilerin temas ettiği diğer işçilere test yapılıyor mu? İşyerlerilerindeki sadece fiziki mesafe ve maske yeterli değil. Servislerde tıka basa geldikleri söyleniyor.  Buralarda hekim arkadaşlarımız özverili çalışıyorlar ama yeterli değil” diye konuştu.