Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mart 2017’den itibaren İzmir Su’yu üretip satmaya başladı. Dolum tesisi Bornova’daki Homeros Vadisi girişine kuruldu.  Dolum tesisine su sağlayan kaynaklar Homeros vadisinin derinliklerinde Homeros’un yaşadığı varsayılan kayalıklar yakınında olup tüm insani ve çevresel kirlilikten 7 kilometre uzakta bulunuyor. İzmir Su, Dünya Sağlık Örgütü tavsiyelerinde, Avrupa Birliği Direktiflerinde ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte belirtilen sağlık kriterlerine uygun olarak kaynağından el değmeden 19 litrelik damacanalarla satılıyor.

ABONELİKLER İPTAL OLUNCA
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hamidiye Su’ya abone olan bazı kurum ve kuruluşlar 22 Haziran seçiminden aboneliklerini iptal ettiğinin ortaya çıkmasından sonra yeni bir tartışma başlatmıştı. CHP İzmir İl Başkanlığı, Seferihisar ve Tire Belediyeleri Hamidiye Su kullanacaklarını açıkladı.

İZMİR SU ÖKSÜZ KALDI!
2017’den bu yana her yıl büyük bir ilgi gören İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin markası olan İzmir Su’ya ilçe belediyelerinin “üvey evlat” muamelesi yaptığı ortaya çıktı. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; kentte birkaç ilçe belediyesinin dışında hiçbir belediye İzmir Su’ya abone olmadı, satın almadı. 

CHP İZMİR’İN TAVRI BAYİLERİ ÜZDÜ!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Hamidiye Su, İzmir Su'yun 14 bayisinde büyük rahatsızlık yarattı. Bayiler, ilk önce İzmir Su’ya sahip çıkılmasını istedi. Gündeme Bakış’a konuşan bazı bayiler, “Biz damacana su satıyoruz. Küçük su bizde yok. İzmirliler damacanayı İzmir Su’dan küçük suları Hamidiye’den alabilir” dedi.