GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in Karabağlar ilçesinde 3 gündür devam eden orman yangınına ekipler müdahale etmeye devam ediyor. Yangın, İzmir siyasetinin bir numaralı gündem maddesi olurken CHP ve İYİ Parti milletvekilleri yangınla mücadelede gereken özenin gösterilmediğini öne sürdü.

İZMİR HEPİMİZİNDİR!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İzmir’de devam eden orman yangınları yerleşim alanlarını tehdit ediyor ve THK Yangın Söndürme Filosu maalesef hangarlarda bekletiliyor. Hükumet mevzuattan kaynaklı engelleri kaldırırsa, yerel yönetimler, STK’lar ve iş dünyası bu uçakları kiralamaya hazırdır. İzmir hepimizindir” dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “İzmir orman yangını ciğerimizi yakıyor. Seferberlik ilan edilmeli” diye konuştu.

NEREDE BU UÇAKLAR

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise, “Avrupa’nın en büyük özel uçak Yangın Söndürme filosunu neden kullanmıyorsunuz! Acilen açıklamak zorundasınız. İzmir’de ciğerimiz yanıyor” dedi. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, “Nerede bu uçaklar? İzmir, yandı, kavruldu. Makam arabalarına, makam uçsun diye özel uçaklara, helikopterlere değil, yangına müdahale edecek uçakları satın alın. Lafla değil, teknolojik yatırımla ve eğitim İle yangınlarla baş eder, ormanlarımızı koruruz” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi sert sözlerle eleştirerek, ‘’Bu olay bize bir kez daha hazırlıksız ve öngörüsüz olduğumuzu gösterdi. Böylesine önemli bir yangına, müdahale aşamasında problemler yaşanmıştır. Türk Hava Kurumu’nun 20 uçağı, Orman Genel Müdürlüğü beğenmediği için hangarlarda yatıyor. Daha önce bu uçaklar kullanılırken, bu sene başka bir firmadan 34 helikopter kiralandı. Şimdi soruyorum, niçin İzmir’deki yangınlarda uçak kiralanmamıştır? Yanacak yer kalmayınca mı kiralama işlemini gerçekleştireceksiniz?’’ dedi. 

PROVOKE ETME VAKTİ DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise, “

 “Menderes/Bahçecik mevkiindeyiz. ve düşündüğü tek şey kendi ikbali olanlar, bu elim hadise üzerinden siyasi saiklerle hareket ederek kara propaganda faaliyeti yürütüyorlar. 19 Helikopter, 240 arazöz,25 dozer ve 1150 personel ile yangına durmaksızın müdahale ediliyor. 48 saattir mücadele eden tüm insan kaynağımız ve teknolojik imkanlarımız ile içinde bulunduğumuz durumun bir an önce son bulması için mücadelemizi veriyoruz.. Şimdi vakit güzel İzmir'imizin daha fazla zarar görmesine engel olma vaktidir, oturduğu yerden birilerini suçlayarak toplumu provoke etme vakti değildir. Biz bu alevler kontrol altına alınıp söndürülene dek burada olmaya devam edeceğiz. Sonrasında ise üstümüze düşen; birçok farklı yerde aynı anda çıkan bu yangının sebebini/sorumlularını bulmak için elimizden geleni yapmaktır” dedi!