HALİL İBRAHİM GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – (Canlı anlatım) Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, belediyeye yönelik yapılan “zimmet ve irtikap” operasyonu kapsamında tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Bunun ardından da İçişleri Bakanlığı Aksoy’u tediren görevden uzaklaştırmıştı.

ÇOĞUNLUK CHP'DE
Yasak gereği, bugün saat 14.00’da belediye meclisi birinci başkanvekili Mehmet Karabiniş başkanlığında toplandı. Toplantıyı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da takip ediyor. Bu isimlerin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da belediyeye geldi. 

OYLAMAYA GEÇİLDİ! İLK TURDA AK PARTİ ADAYINA BİR OY FAZLA ÇIKTI
Başkanvekilinin seçileceği toplantıda CHP'nin adayı Deniz Karakurt, AK Parti'nin adayı ise Aydın Pehlivan oldu. İlk tur oylaması yapıldı. Oylamada AK Partili Pehlivan 14, CHP'li Karakurt 17 oy aldı. Burada millet ititfakında bir fire verildiği görüldü. CHP'den istifa eden ve bağımsız olara yoluna devam eden Noyan Özcan'ın AK Parti adayına oy verdiği tahmin ediliyor. 

FOTOĞRAFTA: DENİZ KARAKURT

İKİNCİ TURDA NE OLDU? 
İkinci tur oylamada da meclis üyelerinin isimleri tek tek okundu ve oylarını kullandı. Oylama sonucunda CHP'nin adayı Karakurt 16, AK Parti'nin adayı Pehlivan 15 oy aldı. Bu sonuca göre milet ittifakından iki isim AK Parti adayına oy verdi. 

ARA TARTIŞMASI
Bu sonucun ardından CHP grubu seçime 15 dakika ara verilmesini önerdi. Meclis Başkankvekili CHP'li Karabiniş bu öneriyi oylamaya sundu. Bu arada AK Parti grubu öneriye tepki gösterdi ve "Seçime şaibe bulaştırmayın" diye çıkıştı. CHP'lilerin bastırması ssonucunda seçime 5 dakika ara verilmesi oyçokluğu ile kabul edildi. CHP'li Yücel ve İYİ Partili Kırkpınar meclis üyelerini topladı. Aranın ardından 3. tur oylamaya geçildi. 

İŞTE 3. TURUN SONUCU!
Oylama sonucunda AK Partili Pehlivan 15, CHP'li Karakurt 15, CHP'li Ali Aydın'a 1 oy çıktı. Beraberlik olduğu için dördüncü tur oylamaya geçildi. 

SON TURDA DA BERABERLİK
4. turda ise AK Partili Pehlivan 15, CHP'li Karakurt 15, bir oy ise boş çıktı. Bu sonuçta kazanan olmadı. Kura seçimine geçildi.

KURA SEÇİMİNİN KAZANANI CHP'Lİ KARAKURT!

Kura seçimini Meclisi yöneten Karabiniş yaptı. Kuranın kazananı CHP'nin adayı Deniz Karakurt oldu. 

FOTOĞRAFTA: AYDIN PEHLİVAN