Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti kurulduğu günden bu yana parti içinde önemli görevler üstlenen, bir dönem milletvekilliğinin yanı sıra iki dönem de il başkanlığı yapan Aydın Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği iddia edilen sözler nedeniyle MYK tarafından disipline gönderilmişti. Şengül daha sonra Merkez Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmişti.

İYİ PARTİ TEMAS KURDU!

Uzun süredir siyaseti uzaktan izleyen Şengül’den flaş bir hamle geldi. İYİ Parti’de Şengül’e, “Bize katıl” teklifi geldiği öğrenildi. Şengül’ün bu teklife sıcak baktığı ve önümüzdeki günlerde yakasına İYİ Parti rozeti takacağı öne sürüldü. 

İSTİFALAR OLACAK İDDİASI

Şengül’ün İYİ Parti’ye katılması durumunda şuanda AK Parti’de siyaset yapan bazı isimlerin de partilerinden istifa edip İYİ Parti saflarına katılacağı öne sürüldü. Bu iddia AK Parti kulislerinde kulaktan kulağa yayıldı. Şengül'ün AK Partili bazı isimlerle yakın temasta olduğu iddia edildi.  

AK PARTİLİLERE MESAJ

AK Parti kurmayları da olası istifaların önüne geçmek için geçmiş dönemde Şengül’e yakın siyaset yapan isimlerle temas kurduğu ve görüşlerini aldığı kaydedildi. AK Partililere, “Burası sizin yuvanız. 2023 seçimlerine hep birlikte hazırlanacağız, birlikte çalışacağız” mesajı verildi bildirildi.