GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Şehir Hastanesi Kampüsü, yatırımcı firmalar Türkerler ve Gama Holding tarafından inşa ediliyor. Yatırım tutarı toplam 1 milyar 638 milyon TL olan ve 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına sahip 2 bin 60 yataklı Şehir Hastanesi’nin açılış tarihi yılan hikayesine döndü.

31 MAYIS 2020’YE YETİŞMEDİ!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin açılışının 31 Mayıs 2020’da  yapılacağını duyurmuştu. Ancak bu tarihe çalışmalar yetişmedi. Ardından da açılışın 2020’nin sonbaharında yapılacağı bildirildi.

FİRMA FİNANSMAN KRİZİNE GİRDİ
Açılış denildiği gibi sonbaharda da olmadı. Bu sırada ihaleyi alan Türkerler Holding finansman krizine girdi. Bununla birlikte hastanedeki çalışmaların tamamı durdu. İnşaat çivi bile çakılmaz hale geldi…

GÖRÜŞMELER NETİCELENDİ
GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre; Holding'in finansman krizi yoğun görüşmeler sonucunda çözüldü. Bayraklı Şehir Hastanesi’ndeki çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacak ve inşaat hızlı bir şekilde tamamlanacak.

YENİ TARİH: 2021 HAZİRAN!
Eğer Holding denildiği gibi inşaat çalışmalarına başlarsa Bayraklı Şehir Hastanesi 2021’in Haziran ayında açılacak.

YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI
Öte yandan hastanenin CengizHan Mahallesi’ndeki bağlantı yolunda çalışmalar başladı. Ekipler yolu genişletti ve asfaltı yeniledi. Bu çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.