Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Geçtiğimiz yaz Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarında birçok ormanlık kül olmuş, canlı yaşamını yitirmiş ve ev hasar görmüştü. Hava şartları nedeniyle söndürülme süreci uzayan yangınlar, rüzgarlar nedeniyle geniş alanlara yayılmış, Türkiye'ye kabus dolu günler yaşatmıştı. Havaların ısınmasıyla birlikte, yangın kabusunun tekrarlanması için Orman Müdürlükleri teyakkuza geçti. 

İZMİR'İ RİSKLİ KABUL EDEREK ORGANİZASYONUMUZU YAPTIK

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir'in ormanlık tüm noktalarını riskli alan ilan etti. Müdürlüğe bağlı ekipler İzmir'in tüm ormanlarında konuşlandı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz faal durumda. Herhangi bir yangın zuhur ettiğinde anında müdahale ediyoruz. Organizasyonumuzu tüm İzmir'i riskli kabul ederek yapıyoruz. Yangın ekiplerimiz de ona göre konuşlanmış şekilde" değerlendirmesinde bulundu.

"BELEDİYELER SU TAKVİYESİ YAPACAK"

Belediyelerle koordinasyonlu bir çalışma yürütüldüğünü belirten yetkililer, belediyelerin olası bir yangında su takviyesinde bulunacağını anlatarak, "İzmir'in her noktasında hazır bulunan ekiplerimiz hem bulundukları alanda çıkacak bir yangına anında müdahale edecek durumda hem de başka bir yerde yangın çıktığında diğer ekiplerimiz de o bölgeye hızlıca geliyorlar. Belediyeler de bize yardıma geliyorlar, belediyelerden genellikle su takviyesi istiyoruz ve su takviyesinde onlar da hızlıca katkı sağlıyorlar" dedi.

ORMANA GİRİŞ YASAĞI GELEBİLİR

Öte yandan geçtiğimiz yıl ormanlara giriş yasağının İzmir Valiliği tarafından önümüzdeki günlerde yeniden alınabileceği bildirildi.