İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ankesörlü veya büfe telefonlarından örgütün "mahrem imamları" olarak nitelendirilen terör örgütü yöneticileriyle görüştükleri öne sürülen 54 şüpheliyi yakalamak amacıyla çalışma başlatıldı.

İzmir merkezli 40 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 41 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 30'unun TSK'de aktif olarak çalıştığı, 11'inin ise ihraç edilmiş olduğu belirtildi.

Tamamı astsubay olan şüphelilerin, 24'ünün Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 13'ünün Jandarma Genel Komutanlığı, 10'unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 7'sinin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına mensup olduğu ifade edildi.

Diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalar devam ediyor.AA

GÖZALTI SAYISI 44'E YÜKSELDİ
İzmir merkezli 40 ilde, FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 44'e yükseldi. TSK'daki daha önce 11'i ihraç edilmiş 44 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların tamamının astsubay olduğu öğrenildi. Şüphelilerden bazılarının, örgütün gizli haberleşme sistemi olan ByLock'u kullandıkları, FETÖ'yü yeniden canlandırmak isteyen esnaf ve dershane yapılanmasındaki mahrem imamlarla irtibatta olduğu ve himmet verme, örgüt evlerinde yapılan toplantılara katılıp katılmama gibi konularda konuştukları öğrenildi.