GÜNDEME BAKIŞ- Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derleğdiği '2019 Emlak Endeksi'ni açıkladı.Buna göre; 2019'da satılık konut fiyatlarında Antalya Serik yüzde 48 artışla liste başında yer aldı. Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 1.686 TL, ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 19.6 yıl olarak hesaplandı.

2019'un en dikkat çekici ilçesi olan Antalya'nın Serik'i ve Kemer ilçesi yüzde 47 artışla liderliğe yükselirken, İzmir'de Karaburun %14'lük değer artışı ile yatırımcısına en fazla kazandıran ilçe oldu.

'2020 YILI GAYRİMENKUL'DE VERİMLİ GEÇECEK'
Hürriyet Emlak 2019 verilerini İzmir özelinde analiz eden gayrimenkulpr.com sitesi, İzmir gayrimenkul sektörünün 2020 yılını verimli geçireceğini öne sürdü. Ticari garimenkul başta olmak üzere, orta ve üst gelir grubuna yönelik üretilen projelerin doğru fiyattan, kısa sürede ve karlı olarak satılabilmesi için, yenilikçi stratejik yaklaşımların uygulanması gerektiğini vurgu yapılan değerlendirmede şunlar kaydedildi:
İzmir'de en fazla değer kazanan ilçenin Karaburun olması, ulaşım kolaylıklarının aertması ve konut stokunun yetersiz oluşundan kaynaklandı. Çeşme'nin rekor düzeyde değer kaybetmesinin nedeni, hali hazırda çok sayıda sıfır ve ikinci el konutların satışta olması ve istenilen fiyatların piyasada  rayiç bedelinden yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.

Foça'nın değer kazanması, alternatif olan ilçelere göre daha uygun fiyatlarda konut edinebilme imkanlarına sahip olmasıdır.

İzmir'de hali hazırda toplamda 90 bine yakın sıfır ve ikinci el konut satılıkta. Bunlara ek olarak 320 konut projesinin inşaatı devam ediyor. İnşaat firmalarının proje ofislerinde ise 2020 yılı içerisinde 200'e yakın yeni projenin masada olduğu biliniyor.