Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, bu yıl 13'üncü kez kapılarını açtı.  Türkiye'nin çeşitli destinasyonları ile dünyanın farklı coğrafyalarını bir araya getirerek, turizm sektörüne katkı sağlamayı hedefleyen Fuar’da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de yerini aldı. 

Yurtdışı bağlantılı aracı kurumlarla iletişime girilmesi hedefleniyor
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü şemsiyesi altında, Sağlık Turizmi Yetki Belgesine sahip kamu ve özel sağlık kuruluşları tarafından sunulan sağlık hizmetleri ile ilgili yabancı katılımcılara ve yurtdışı bağlantılı aracı kurumlarla iletişime girilmesi hedefleniyor. İngilizce ve Türkçe dilinde İzmir’i ve sağlık tesislerini tanıtan filmler yayınlanıyor, farklı dillerde hazırlanan broşürlerle İzmir’in sağlık hizmetleri ve başarıları anlatılıyor.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü “Sağlık Turizmi” çalışmalarına özel bir sayfa açmış…
Son yıllarda hizmete sunulan yeni, son derece modern ve en son teknolojiyle donatılmış sağlık kurumlarına ek olarak, yetişmiş sağlık profesyonelleriyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü “Sağlık Turizmi” çalışmalarına özel bir sayfa açmış durumda.
Bu kapsamda bir takım çalışmalar ve planlamalar yapılmış:
⦁    Ön çalışması hazırlanan ve hedefler doğrultusunda katılım kararı alınan uluslararası fuarlarda İzmir’in sağlık turizmi potansiyelinin tanıtımı yapılıyor. Gerçekleştirilen temaslarla sağlanan bağlantı noktaları aracılığıyla sağlık turisti sayısının artırılması amaçlanıyor.
⦁    Yüksek teknolojiye sahip özellikli sağlık hizmetlerini göstermek ve sunulan sağlık hizmetlerini net bir şekilde aktarmak için tanıtım filmi hazırlanmış.
⦁    Yunan Adaları özel ve stratejik bir hedef olarak belirlenmiş. Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ile İzmir Valiliği himayesinde İl Sağlık Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda sağlık turizmi çerçevesinde temas kurmuş. Yunan anakarasına uzak, İzmir’e yakın Yunan adalarında yaşayanlara sağlık hizmeti sunma girişimleri yalnızca sağlık turizmi çerçevesinde değerlendirilmiyor. Aynı zamanda iki komşu Ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi de hedefleniyor.
⦁    Yine İzmir sağlık turizmi çalışmaları için farklı dillerde broşür hazırlanmış ve sunulan sağlık hizmetlerinin tanıtımı yapılıyor.
Fuar, 5-7 Aralık tarihleri arasında açık olacak. 
43 ülke ve 36 ilden gelen bin 300'e yakın katılımcının yer aldığı Fuar, 5-7 Aralık tarihleri arasında açık olacak.