Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Büyükşehir, önümüzdeki yıllarda kentin su sıkıntısı yaşamaması için deniz suyunu arıtarak içme suyuna dönüşütürecek. Deniz suyu arıtma tesisi ilk olarak Çeşme Karaabdullah Burnu bölgesinde yapılacak.

2023 YILINDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir İçme Suyu Master Planına göre, İzmir 2030 yılından sonra içme suyunun bir kısmını deniz suyundan tedarik etmek zorunda kalabilir. Bu doğrultuda, ilk yatırımımızı susuzluk riskinin en yüksek olduğu Çeşme ilçemizde yapmaya karar verdik. Çeşme’de Kara Abdullah Burnu’nda Deniz Suyu Arıtma Tesisi için çalışmalarımızı başlattık. Bu projenin 2023 yılında hizmete girmesini hedefliyoruz” dedi. 

YAĞMUR YAĞMASAYDI…

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bu kış yağışların sonradan arttığını, önümüzdeki yaz için bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirterek, “Çeşmemizin genel olarak bir su problemi var. Bu kış güzel yağmur yağdı. Barajımızın doluluk oranı yüzde 75. Ancak yağmur yağmasaydı çok büyük sıkıntı çekecektik. Büyükşehir Belediyemiz deniz suyunu içme suyunu çevirecek projeyi Çeşmemizde yapacak olması memnuniyet verici” dedi.