GÜNDEME BAKIŞ – Kurban Bayramı sonra koronavirüs vaka sayısında artış yaşanmaya başladı. Uzmanlar özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeki günlük vaka sayılarındaki büyük artışa dikkat çekti.

NİSAN AYINDA PİK NOKTAYA ULAŞTI
İzmir, koronavirüste pik noktaya geçtiğimiz Nisan ayında ulaştı. Mayıs ayından itibaren sayılarda büyük düşüş yaşandı. Mayıs’ın 11’inde sadece 11 vaka tespit edildi. Mayıs ayının ikinci yarısından sonra günlük vaka sayıları 25-30 arasında seyretti.

HAZİRAN’DA ARTTI
Haziran ayının gelmesiyle birlikte kentteki ortalama günlük vaka sayısı 40-50 arasında seyretti, bu rakam Temmuz’da 60-70’lere çıktı. Ağustos ayıyla birlikte ise vaka sayısında büyük bir artış gözlemlendi. Günlük vaka sayısı 140-150’lilere kadar yükseldi.

3 BİN TESTE ÇIKTI
Daha önce 2 bin-2 bin 500 test yapılırken bu rakam 3 bine çıktı. Yoğun bakım ve entübe rakamlarında ise büyük bir artış kaydedilmedi. Yoğun bakımda şuanda 35 hastanın tedavi altında olduğu bildirildi. Nisan ayında bu rakam 138’e kadar çıkmıştı.   

SOKAK DÜĞÜNLERİ VE MASKE
İzmir’in en büyük ilçeleri Buca, Karabağlar, Konak ve Bornova’da vaka sayılarının diğer ilçelere göre daha fazla olduğu bildirildi. Özellikle sokak düğünleri, nişanları gibi toplu etkinliklerin virüsün yayılmasında etkinliği olduğu ifade edildi. Maske ve sosyal mesafe kuralına da uyulmaması artışı kaçınılmaz kıldı.