SHOEXPO – 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında dördüncü kez gerçekleşen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması, genç yeteneklerin birbirinden özel tasarımlarını bekliyor. 13 Mart tarihine kadar devam edecek başvuruların değerlendirilmesinin ardından ödüller, fuarın açılış günü olan 24 Nisan’da sahiplerini bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO - 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl 24 - 26 Nisan tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleşecek. Gelecek sezon modellerinin sergileneceği SHOEXPO; ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri, tasarımları, modelleri yerli ve yabancı sektör profesyonellerine sunacak. Her fuarda olduğu gibi yerli ve yabancı satın alımcıların üreticilerle bir araya geleceği SHOEXPO’da; sektöre pek çok tasarımcı kazandıran Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın da dördüncüsü de gerçekleşecek. Düzenlenmeye başladığı ilk günden itibaren genç tasarımcıların sektöre kazandırılmasını hedefleyen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması, yeniden birbirinden özel tasarımları bekliyor.

HERKESE HİTAP EDİYOR
İlk yılında “Ege Rüyası”, ikinci yılında “Transform” (Dönüşüm), üçüncü yılında “Prestij” temasıyla gerçekleşerek yüzlerce başvuruyla sektörde ilgi ve heyecan uyandıran “Uluslararası Ayakkabı Yarışması”nda bu yıl tema belirlenmedi. Bu sayede tasarımcılara daha geniş bir tasarım dünyası yaratılırken, genç yeteneklerden birbirinden farklı projeler gelmesi bekleniyor. Yarışmacılar, özel tasarımlarıyla dereceye girmek için yarışacaklar.

SON BAŞVURU TARİHİ 13 MART
Yarışmaya katılacak olan tasarımcıların hazırladığı yarışma başvuru dosyaları; elden, posta ya da kargo ile en geç 13 Mart 2019’da, saat 18:00’a kadar İZFAŞ’a teslim edilmiş olacak. Jüri tarafından 15 Mart’ta yapılacak ön elemenin ardından “Kadın” ve “Erkek” ayakkabısı kategorilerinde finalistler belirlenecek. Finale kalan tasarımlar, SHOEXPO – 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın ilk günü olan 24 Nisan’da sahnede olacak. Tasarım Yarışması’nda birinci olan tasarım 10 bin lira ödül kazanacak. İkinci olan tasarıma 7 bin 500 lira, üçüncü tasarım da 5 bin lira ödül almaya hak kazanacak. 

ÖNEMLİ İSİMLER
4. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması jürisinde Tasarımcı Gökhan Talay, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ender Bulgun, Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Öznur Enes, Kurumsal İletişim Direktörü Erdal Güvenç, Tasarımcı Hatice Gökçe, Tasarımcı Sertaç Delibaş, Marka Temsilcisi Ayberk Güzel, Marka Temsilcisi Bircan Aykut, Satın Alma Yöneticisi Şeyma Bilge, Ege ihracatçıları Birliği’nden Nagihan Yıldırım, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Doç. Nesrin Türkmen yer alıyor.

AMAÇ GENÇ TASARIMCILAR
Sektörün merakla takip ettiği 4. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması, Türkiye’de ayakkabıcılık sektörüne genç tasarımcılar katmayı hedefliyor. İZFAŞ; sektöre ticari anlamda ivme kazandırmayı, sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirmeyi, uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmayı, sektörün rekabet gücünü artırmayı, ayakkabı sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.