Bu yıl 88'nci kez kapılarını açan İEF, ziyaretçi akınına uğruyor. Yoğun kalabalığın olduğu alanda, çocukların güvenliği için ise birçok önlem alındı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin görev yaptığı Kayıp Çocuk Merkezleri'nde, çocuklar kaybolmaları halinde güvenle ailelerine ulaştırılırken, fuar alanının birçok noktasında polis ekipleri görev yapıyor. Aynı zamanda Kayıp Çocuk Merkezleri'ni işaret eden tabelalar sayesinde ailelere kaybettikleri çocuklarını burada bulabileceklerinin bilgisi veriliyor. Öte yandan aileler, eğitim atölyelerinin bulunduğu alana çocuklarını rahatlıkla teslim ediyor, böylelikle hem çocuklar hem de aileler fuar alanında keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor.


'EN FAZLA 45 DAKİKA İÇİNDE AİLELERİNE TESLİM EDİLİYOR'
Kayıp Çocuk Merkezi ile ilgili bilgi veren bir görevli, "Burası Çocuk Şube'ye bağlı bir irtibat bürosu. Kaybolan çocuklar tespit edildiğinde buraya getiriliyor. Tutanak tutuluyor. Burada en fazla yarım saat veya 45 dakika içinde çocukların ailesi bulunarak teslim ediliyor. Fuar açıldığından beri henüz kayıp çocuk vakasıyla karşılaşmadık, ancak daha önceki yıllarda günde 2-3 çocuğun kaybolduğunu görüyorduk" dedi.


EĞİTİM ATÖLYELERİNDE VAKİT GEÇİRİYORLAR
Eğitim atölyesi öğretmenlerinden Hacer Mısırlı ise, "Eğitim atölyelerinde çocuklar, aileleri fuarı gezerken buradaki etkinliklere katılıyorlar. Burada oyun atölyesi, spor atölyesi, fen ve sanat atölyesi bulunuyor. Aynı zamanda fuara konuk olan şehir ve ülkeleri tanıtan atölyelerimiz de yer alıyor. Aileler fuarı rahatlıkla gezebiliyorlar. Her istasyonda 2'şer 3'er öğretmenimiz görev yapıyor. Aynı zamanda kapıda çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla hem çocuklardan hem de ailelerden kimlik alıyoruz. 3 ila 12 yaş arasındaki çocuklar burada keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor" diye konuştu.