İzmir Ticaret Odası’nda yapılan, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı toplantıda, lisansüstü programlardaki yenilikler detaylı olarak anlatıldı. Öğrenciler, genel başvuru koşullarından, yararlanabilecekleri indirimlere kadar birçok konuda bilgi sahibi oldu. Kendilerine sağlanan avantajları öğrenen öğrenciler, toplantı sonunda da akademisyenlerle konuşarak, akıllarındaki tüm soruları yöneltme imkanı buldu. Lisansüstü programlara başvurular, 2 Eylül’e kadar internet üzerinden yapılabilecek.  

“EĞİTİMİMİZİ DAHA DA İLERİ TAŞIDIK”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, programlara gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Prof. Dr. Biresselioğlu, “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nü kurarken beklentimiz, interdisipliner çalışmaları daha da öne çıkarmaktı. Yeni yapımızda, daha kişiselleşmiş lisansüstü programlara kavuşabileceğiz. Anabilim dalı ve danışmanlarımızın desteğiyle, eğitimimizi daha da ileri taşıyoruz. Proje ve vaka bazlı, harmanlanmış eğitim anlaşıyı ön planda olacak. Üniversitemiz, yenilik içinde ve ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. Biz de enstitü olarak, buna uygun şekilde gerekli adımları atıyoruz” dedi.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR

Ekonomi: Finans Ekonomisi (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans)

Hukuk: Kamu Hukuku (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans), Özel Hukuk (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans)

İletişim: Marka İletişimi (Tezsiz Yüksek Lisans), Medya ve İletişim Çalışmaları (Tezli Yüksek Lisans), Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler (Tezli Yüksek Lisans)

İşletme: İşletme Uzaktan Öğretim (Tezsiz Yüksek Lisans), İşletme (MBA Doktora programı), İşletme (MBA Tezli Yüksek Lisans), Yöneticiler için İşletme (Tezsiz Yüksek Lisans)

Lojistik: Lojistik Yönetimi (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans),

Mimarlık: Mimarlık (Tezli Yüksek Lisans)

Mühendislik: Bilgisayar Mühendisliği (Doktora ve Tezli Yüksek Lisans), Biyomühendislik (Tezli Yüksek Lisans), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Doktora, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans), Endüstri Mühendisliği (Tezli Yüksek Lisans)

Psikoloji: Deneysel Psikoloji (Tezli Yüksek Lisans), Klinik Psikoloji (Tezli Yüksek Lisans)

Sağlık: Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği (Tezli Yüksek Lisans), Sağlıkta Kalite ve Hasta Güvenliği (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Doktora, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans)

Sürdürülebilir Enerji: Sürdürülebilir Enerji (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans)

Tasarım Çalışmaları: Tasarım Çaışmaları (Doktora ve Tezli Yüksek Lisans)