Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir’de koron virüs vaka sayısı artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda, salgına yakalanan fakat belirtileri ağır olmayan vatandaşlardan kendilerini evlerinde karantinaya almaları isteniyor. Bu nedenle eczanelerde pozitif vakalı vatandaşlar ilaç almak için akın ediyor.

HER ECZAYA İKİŞER, ÜÇER ZATÜRRE AŞISI DAĞITILDI
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, vakaların artışının vatandaşlarda endişeye yol açtığını, bu nedenle zaman zaman zatürre aşısı talebinde ısrarcı olduklarını söyledi. İzmir’de yaklaşık 800 eczacı esnafının bulunduğunu, dağıtılan aşı sayısının düşük olduğunu belirten Sayılkan, “Vatandaşlarımızın zatürre aşısının korona virüse karşı koruduğu algısının değiştirmesi gerekiyor. Grip ve zatürre aşısı için çok fazla talep var ama bunların karşılanması mümkün değil. Bugün eczacılara ikişer, üçer zatürre aşısı dağıtıldı. Bunlarda ismini yazdıran ilk kişilere verildi” diye konuştu.  

İLAÇ ALDIKTAN SONRA POZİTİF OLDUĞUNU AÇIKLIYOR
Sağlık Bakanlığı pozitif vakalarda virüsün belirtilerini ağır hissedilmediği kişilerde evinde karantinaya alınması kararının ardından ilaç talebinin oldukça arttığını kaydeden Sayılkan, “Bu uygulamada eşiklikler olduğunu görüyoruz. Hasta olan vatandaş evinden çıkıp dolaşıyor ilaç alıyor ya da kontrole gidiyor. Bu durum salgının artmasına neden oluyor. İlaç talebinde bulunuyorlar. Bazıları ilaçları aldıktan sonra pozitif olduğunu söylüyor. Bu da eczacıları oldukça tedirgin ediyor” diye konuştu.