Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Yaklaşık 7 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürüten Buğra Gökçe dönemi resmen bitti. Gökçe, İstanbul'a transfer olsu. Gökçe’nin en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlayacağı öğrenildi. Gökçe'nin daha sonra genel sekreterlik makamına atanması bekleniyor.

KARŞI ÇIKMALARA RAĞMEN…

İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde yıldızı parlayan ve yaptığı başarılı işlerle adından söz ettiren Buğra Gökçe, 2016 yılında Pervin Şenel Genç’in boşalttığı koltuğa ilk olarak vekaleten daha sonra ise asaleten atandı. Büyükşehir’in iki numaralı ismi olan Gökçe, belediyede her geçen gün etkin hale geldi. 7/24 çalışması ile dikkat çeken Genel Sekreter’in Tunç soyer’in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla görevde kalıp kalmayacağı hep tartışıldı.

SOYER ‘DEVAM’ DEDİ!

Soyer koltuğa oturduktan hemen sonra Gökçe ile yolla devam edip etmeyeceği  kulislerde konuşuldu. Soyer’in yakın çalışma ekibinin bir bölümü, “Başka bir isimle yola devam edelim” derken diğer bölümü, “Tecrübesinden yararlanalım” görüşünü savundu. İlerleyen aylarda Soyer-Gökçe ilişkisi çok iyi seyretti ve Gökçe bu koltukta kaldı.

SOYER VE İMAMOĞLU GÖRÜŞTÜ

CHP’nin İstanbul mitingi öncesi Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu konuda bir görüşme yaptı. Her iki başkan Gökçe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne nakli konusunda anlaştı. Gökçe, ilk etapta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak.

VEKALETEN ATAMA!

Soyer’in Gökçe’nin yerine vekaleten bir atama yapacağı öğrenildi. Şuanda bu makama en yakın isimler; yine Aziz Kocaoğlu döneminde yıldızı parlayan ve çeşitli görevlerde bulunan ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ile son aylardasikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı ve Ozan Yılmaz...

DÖNÜŞÜMLÜ GENEL SEKRETERLİK İDDİASI

Öte yandan Soyer'in dönüşümlü genel sekreterlik makamına sıcak baktığı öne sürüldü. Genel sekreterlik makamına asaleten atama için Çevre, Şehircilil ve İklim Değişikliği Bakanının onay vermesi gerekiyor. 

BUĞRA GÖKÇE KİMDİR?

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden 1995 yılında mezun olan Buğra Gökçe, aynı üniversitede yüksek lisansını yapmış, 2007 yılında Japonya Hükümeti'nin verdiği burs ile Japonya'nın kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim almıştır. 2008 yılında da ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamlayan Gökçe, 2002'den itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın çeşitli kademelerinde yöneticilik görevlerinde bulunmuş, 2006-2007 yıllarında ise Şehir Plancıları Odası'nın Genel Başkanlığını yürüttü.

2008'DE İZMİR'E GELDİ

2005-2014 yıllarında ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevliliği de yapan Dr. Buğra Gökçe, 2008'de İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliğine tayin olmuştur. 2009-2010 yıllarında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlığını üstlendi.

YEREL YÖNETİMLER GEÇMİŞİ

Gökçe, 1996'da Ankara Büyükşehir Belediyesi imar dairesinde kamu görevine başlamış, 2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesi'ne geçişi onaylanmadığından memuriyetten istifa edip Çankaya Belediyesi'nde görev yapmaya başladı. 2010-14 yıllarında Çankaya Belediyesi yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE GELİŞİ

2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başlayan Gökçe, başarılı işlere imza atarak, dönemin belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yakın çalışma ekibi içine girmiş ve Ekim 2014'te Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. Eylül 2016'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine vekaleten Mart 2017'de ise asaleten atandı.