Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 23.10'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 5.08 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

SÜLEYMANLI MAHALLESİ’NE 20 ÇADIR KURULDU

Merkez üssü Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen AFAD’a göre 4.8, Kandilli Rasathanesi'ne göre ise 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından birçok vatandaş için AFAD tarafından çadır kuruldu. Süleymanlı Mahallesi'ndeki futbol sahasına kurulan 20 çadırda yaklaşık 150 kişi kalıyor. CHP'nin Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, kurulan çadırları yerinde inceledi. Ayrıca, milletvekilleri vatandaşlara ziyarette bulundu. Öte yandan, Akhisar Belediyesi tarafından çadırlarda kalanlara çorba ikram edildi. 

Manisa'da 22 Ocak'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin artçıları devam ederken, vatandaşlar dün geceyi de dışarıda, başta çadırlar olmak üzere korunaklı alanlarda geçirdi.

​Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak'ta meydana gelen 5 metruk binanın yıkıldığı, 3'ü balkon ve pencere gibi yüksek yerlerden atlayan, biri ise panik atak sonucu toplam 4 kişinin hastaneye kaldırıldığı 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar sürüyor. Dün saat 14.26'da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 23.10'da ise bu kez Akhisar ilçesi 4.7 büyüklüğündeki depremle sallandı. Çevre ilçe ve illerde de hissedilen depremler, paniğe neden oldu. Bu depremden sonra yine çok sayıda küçük ölçekli deprem oldu.

Bölgede devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor. Dün gece evlerine giremeyen vatandaşlar, geceyi AFAD'ın kurduğu yardım çadırlarında geçirdi. Bazı depremzedeler çadırın içine soba kurarken, bazıları ise yaktıkları ateşin başında ısındı. Yetkililer ise depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

DEPREMZEDELER GECEYİ ÇADIRLARDA GEÇİRDİ
Manisa'nın Akhisar ilçesinde dün meydana gelen 4.8, 4.1 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından, birçok aile geceyi AFAD çadırlarında geçirdi. Deprem korkusu sebebiyle evlere girip yemek dahi yapamadıklarını aktaran Şevkiye Kelebek (39), "Sarsıntılar devam ettiği için çadırda yaşıyoruz. Bir süredir deprem olmadığı için rahatlamıştık. Ancak dünden beri yeniden sallanmaya başladık. Bugün de çadırda kalacağız. Akşam, korkudan yemek bile yiyemedik" dedi.

Depremzede Mediha Coşan (47) ise en büyük korkuyu çocukların yaşadığını söyleyip, "Günlerimiz korkunç geçiyor. Çocuklarımız da korku içinde. Onlara destek olmaya uğraşıyoruz. Deprem anında torunum, 'Babaanne beni bırakma' diyor. Çadırda komşularımıza birlikte kaldık. Sürekli sarsıntı oluyor" ifadelerini kullandı.

Geceyi çadırda geçiren vatandaşlardan Nesibe Özgür (60), yaşadıkları zorlukları şu sözlerle aktardı:

"Hayatımız çok zor geçiyor. Allah bu yaşantıyı kimseye göstermesin. Gelinim hamile olduğu için bir yere de götüremiyoruz. Dünden beri evimize giremiyoruz. Hızlı bir şekilde yemek hazırlayıp dışarıda yiyoruz" diye konuştu.

KOYUNLARIN ÜRKTÜĞÜ ANLAR KAMERADA
Deprem anı, bir ağıldaki güvenlik kamerasınca görüntülendi. Kırkağaç'ın İlyaslar Mahallesi'nde Mehmet Çalkın'a ait ağıldaki kamara görüntülerinde, sarsıntıyla beraber hayvanların ürktüğü görüldü. Hayvanların sağa sola hareket etmesi görüntülere yansıdı.