Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ - Geçtiğimiz genel ve milletvekili seçimlerinin ardından Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle 'Başbakanlık' makamı ortadan kalktı. İzmir'de 37'nci Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından üç yıl önce Konak ilçesinde hizmete açılan Başbakanlık İzmir Çalışma Ofisi akıbeti belli oldu. Bina Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Ofisi olarak kullanılacak.



ÖNEMLİ ZİRVELERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Türkiye Cumhuriyeti'nin 37'nci Başbakan'ı olan Ahmet Davutoğlu, göreve başladıktan sonra 24 Mayıs 2015 tarihinde Konak ilçesinde eski Merkez Bankası'nın binasında, Başbakanlık İzmir Çalışma Ofisi'ni açtı. İstanbul ve Ankara'dan sonra 3'üncüsü İzmir'de açılan ofiste, önemli bir konuk da misafir edildi. 8 Mart 2016 Dünya Kadınlar Günü'nde Brüksel'deki Avrupa Birliği-Türkiye Zirvesi'nden dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı İzmir'de bu binada ağırladı.



CİMER’İN FAALİYET ALANI
CİMER ile tüm şikayet, talep, ihbar, görüş ve önerileriniz yetkili mercilere ulaştırılabiliyor. CİMER sistemi tüm bakanlıklar ile koordineli bir şekilde çalışıyor ve sorununuzun çözümü için, ilgili mercilerle anında iletişime geçiliyor. Bu sayede kısa zamanda sorununuz mümkün ise çözüme kavuşturuluyor. CİMER ile sadece Türk vatandaşları değil aynı zamanda yurt dışında yaşan gurbetçiler, Türkiye’ye tatil yapmaya gelen turistler de başvuru yapılanabiliniyor.