Bornova ilçesi 7405/1 Sokak'ta bulunan bir ahşap palet fabrikasının depo bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. 

Çevredeki vatandaşların destek verdiği ve helikopterin de kullanıldığı söndürme çalışmaları, yaklaşık 1,5 saat sürdü. İtfaiye ekiplerinin bölgedeki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Yangının ardından fabrikanın bir bölümünün kullanılamaz hale geldiği, büyük çapta maddi hasarın oluştuğu gözlendi. 

Öte yandan fabrikanın yakınındaki Bornova Belediyesi Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde de kedi ve köpeklerin yangından etkilenmemesi için önlem alındı. 

Merkezin Müdürü Veteriner Hekim Zeynep Seher Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezde tedavi gören yaklaşık 200 kedi ve köpeğin bulunduğunu belirterek, "Yangın başladığında rüzgar nedeniyle risk vardı, bu nedenle köpekleri dışarıya çıkardık, kedileri kafesleriyle beraber arabaya aldık. Merkezde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı." dedi.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İzmir'in Boronva ilçesi Pınarbaşı semtindeki palet fabrikasının üretim ve depo alanında çıkan yangın, ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Depoda, soğutma çalışmalarına başlandı. Yangı bölgesine getirilen iş makinesi yardımıyla da altta kalan köz halindeki ahşapların söndürülmesi sağlandı.

KÖPEK TELEF OLDU

Bu arada yangında, hemen yandaki iş yerinin bahçesinde bulunan bir köpek yanarak telef oldu, yine bazı araçların da özellikle plastik aksamları, yüksek sıcaklıktan etkilendi, zarar gördü.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARIŞTIRILIYOR

Bazı fabrika çalışanları, yangının yandaki otluk alana sigara izmariti atılmasından kaynaklandığını öne sürdü. Ancak yangının neden çıktığı, sabotaj olup olmadığına yönelik hem itfaiye, hem de polisin araştırmasının, soğutma çalışmalarının tamamlanmasından sonra başlayacağı belirtildi. (Hürriyet)