Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Geçtiğimiz yaz Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarında birçok ağaç kül olmuş, birçok canlı yaşamını yitirmiş, birçok ev hasar görmüştü. Hava şartları nedeniyle söndürülme süreci uzayan yangınlar, rüzgarlar vasıtasıyla geniş alanlara yayılmış, Türkiye'ye kabus dolu günler yaşatmıştı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yeniden başlayan orman yangınlarını önlemek için kolluk kuvvetleri birçok farklı yöntem geliştirdi.

"JANDARMA VE EKİP SAYISI ARTIRILDI"
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir'in ormanlık tüm noktalarını riskli alan ilan etti. Müdürlüğe bağlı ekipler İzmir'in tüm ormanlarında konuşlandı. İzmir'de ormanlık alanlarda görev yapan jandarma ve Orman Yangın İlk Müdahale Araçlarının sayısı artırıldı. Mesire alanları dışında ormanlık alanlarda mangal yakmak yasaklandı.

JANDARMADAN FOTOĞRAFLI KONTROL

İzmir'de jandarma ekipleri, ormana giriş çıkış yapan araçların tespiti için fotoğraf çekiyor. Edinilen bilgiye göre olası bir yangında olay mahalline giriş çıkış yapan araçların tespitinin bu yöntemle ortaya çıkacağı kaydedildi. 

VALİ KÖŞGER:  "RASTGELE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK OLACAK"
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Orman yangınlarına mahal vermemek için geniş tedbirler alacağız. Biz ilk tedbirlerimizi geçen yıl almıştık. Bu sene de geçtiğimiz yıl olduğu gibi ormanlara giriş yasaklanacak. Piknik için ayrılan alanlar hariç ormanlara rastgele giriş yasak olacak" demişti.