İzmir'in Konak ilçesinde, evine çağırdığı 23 yaşındaki Ceyhun Yeşilağaç'ı 19 bıçak darbesiyle öldüren Emin G'nin polisi aramak yerine önce babasını arayıp, 'Baba gel ben cinayet işledim' dediği ortaya çıktı.

Yeni Asır'ın ilk kez ulaştığı kamera görüntülerinde Emin G'nin cinayetten 26 dakika sonra babası Esat G'yi aradığı, ardından 5'er dakika ara ile olay yerine ambulans ve polis ekiplerinin çağrıldığı belirlendi. Cinayetin tek bir kişi tarafından işlendiğini düşünmediklerini öne süren Yeşilağaç ailesi ise, "Oğlumuzu öldüren kişi ya da kişilerin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz" dedi.

'BOĞAZIMI SIKTI'
Geçen yıl 5 Ekim'de Göztepe Mahallesi 77 Sokak'ta işlenen cinayette, turizmci Ceyhun Yeşilağaç'ı gece saat 04.00'de oturduğu apartmana götüren Emin G. (25) aralarında çıkan bir tartışmadan sonra talihsiz genci sırtından ve vücudunun çeşitli yerlerinden 19 bıçak darbesi ile öldürdü. Poliste ve savcılıkta çelişkili ifadeler veren Emin G, "Ailem babaannemin vefatı nedeniyle evde yoktu. Yolda karşılaştığım Ceyhun, 'Bira ısmarla içelim' dedi. Ben de üzerimde para olmadığı için 'Eve gidip alalım' dedim. Evde para bulamayınca Ceyhun sinirlendi. Bana hakaret edip boğazımı sıktı. Boğuşma esnasında mutfaktaki tezgahın üzerinden ekmek bıçağını alıp cinayeti işledim" diye konuştu.

'ARALARINDA HUSUMET VARDI'
Evlat acısı yaşayan baba Celal ile anne Gülderen Yeşilağaç ise, cinayetin planlı bir şekilde işlendiğini öne sürdü. Yeşilağaç ailesi, Ceyhun'un arkadaşlarından aldıkları bilgiye göre oğullarının, Emin G'ye olan bir miktar borcundan dolayı uyuşturucu madde satışında kullanılmak istendiğini, cinayetten 4 gün önce de Emin G'nin uyuşturucu maddelerini, oğulları polise yakalatınca aralarında husumet başladığını öğrendiklerini söyledi.

Aile, Emin G'nin bir asker eğlencesinde oğullarını 'Seni öldüreceğim, delik deşik edeceğim' diye tehdit ettiğini sonradan öğrendiklerini öne sürdü.

5 DAKIKA SONRA POLISI ARAMIŞ
Yeni Asır'ın ilk kez ulaştığı kamera görüntülerinde ise Emin G'nin cinayetten 26 dakika sonra babası Esat G'yi arayıp, 'Baba ben cinayet işledim' diye haber verdiği, ardından babasının eve gelmesi ile 5'er dakika ara ile olay yerine ambulans ve polis ekiplerinin çağrıldığı belirlendi. (Yeni Asır)