Kurban Bayramı'nın arifesinde İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı bölgesinde kurulan kurban kesim ve satış yerinde hareketlilik vardı. Kurban almak isteyen vatandaş, geldikleri satış noktasında, uzun süren pzaralıkların ardından kurbanlıklarını aldı. İnciraltı'nda kurulan pazarda, özellikle büyükbaş kurbanlıkların büyük çocunluğunun satıldığı görüldü. Kurbanlıklarının tamamını satanlar, çadırlara 'Bitti' diye yazı astı. 

Ağrı'dan 95 küçükbaş kurbanlık getiren, bunların 65'ini satan Cemal Çayır, satışların bu yıl çok iyi olduğunu belirtti. Çayır, "Kurbanlıkların en yüksek canlı ağırlığı 55 kilogram geliyor. 55 kilogram bir kurbanlık 26 kilogram et veriyor. Fiyatları bin 400 TL ile bin 700 TL arasında değişiyor" dedi. Kars Kağızman Kozcu Köyü Muhtarı Burhanettin Bulut da, aylarca besledikleri kurbanlıkları İzmir'e getirdiklerini söyledi. Getirdiği 21 büyükbaş kurbanlıkların hepsini sattığını söyleyen Bulut, "Bir ton ağırlığında olan kurbanlık 20 bin ile 25 bin TL arasında değişiyor. Ben hepsini sattım. Alan kişilere hayırlı olsun" dedi.

Babası vefat ettikten sonra onun yetiştirdiği kurbanlıkları besleyip satmak için pazara getiren Tugay Fevzioğlu da, "100 küçükbaştan 60'ını sattım. İnşallah kalmayacak. Kalırsa akrabalarımıza hediye ediceğiz" diye konuştu. Vatandaşlardan Nihat Yetim ise fiyatların bütçelerine göre yüksek olduğunu ancak ibadetlerini yerine getirmek için kurbanlık alacaklarını belirtti. Lale Kaçar da, her yıl kurban kestiklerini, bu yıl da yüksek fiyatlara rağmen bunu yapacaklarını söyledi. Öte yandan kurban pazarlarındaki kesim yerleri de, yarın (pazar) yapılacak kesimler için hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kesimhanelerde, kurbanlıklar kasaplar tarafından kesilecek. (DHA)