Kırsal Bozköy ile Çapak mahalleleri arasında kalan makilikte, saat 12.30 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, Orman İşletme Şefliği'ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye 6 arazöz, 2 su tankeri ve 1 helikopter sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın, kısmen kontrol altına alındı.

İzmirde makilik yangını Kısmen kontrol altına alındı

TORBALI'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

İzmir'in Torbalı ilçesindeki makilikte çıkan yangın, ekiplerin 1 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle 2 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi. 

BAYRAKLI'DA DA YANGIN

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, Şehir Hastanesi mevkisindeki makilikte de saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 3 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve 1 helikopter sevk edildi. Alevler, rüzgarın etkisiyle 1 hektar alana yayıldı.

Takviye olarak bölgeye 1 helikopter, 14 arazöz, 4 su tankeri gönderildi. Havadan ve karadan müdahale ile yangın, saat 16.00 sıralarında kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, 1 hektar alanın zarar gördüğü yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürdürülüyor.