Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Artan enflasyon oranları, enerji zamları ve girdi maliyetlerindeki artışla birlikte gevrekçiler maliyetlerini karşılayamadıkları gerekçesiyle zam talebinde bulunma kararı aldı. 

"ZAM TALEBİMİZ VAR"
İstanbul'da 5 TL olan gevreğin 8 TL'ye olması gündeme gelirken İzmir Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, İzmir'de 4 TL olan gevreğin yüzde kaç zamlanacağına ilişkin toplantıların devam ettiğini kaydetti. Erişen, "İstanbul her zaman İzmir'den önde gidiyor. İstanbul'da 8 TL olabileceğini sanmıyorum, çünkü vatandaşın da alım gücü düşük. Bizim de zam talebimiz var ama rakamları henüz netleştirmedik. Önümüzdeki günlerde oda mensuplarımızla bir araya gelerek o toplantıda zam oranını netleştireceğiz" dedi. 

"DÜKKANLAR KAPANIYOR"
1 Ocak 2023 itibariyle gevreğin zamlı fiyattan satışa sunulacağını anlatan Erişen, "Bu sene 3 defa zam aldık, ne kadar zam alırsak alalım yine kurtarmaz. Çünkü elektrik ve ham madde sürekli zamlanıyor. Kiraların ucu bucağı yok, insanlar mahkemelik. Mal sahibi de haklı, kiracı da haklı. Birçok kapanan işletme var. Sürekli dükkanını satmak isteyen gevrekçilerimiz bize geliyor. Kiralardan dolayı insanlar dükkanlarını kapatıyor artık" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan zam oranın en az yüzde 25-40 arasında olması bekleniyor.