Karşıyaka Belediyesi tarafından, her ayın ikinci ve dördüncü pazar gününde organize edilen '2. el pazarı' yoğun ilgi gördü. Çocuklar, anne ve babalarıyla beraber Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı'nda açtıkları stantlarda kullanmadıkları oyuncaklarını, okudukları kitapları ve elektronik eşyalarını sattı. Bir yandan, bebeklik dönemlerinden kalan oyuncaklarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan çocuklar, diğer yandan başka tezgahlardan beğendikleri ürünleri satın aldı. Pazarda kurduğu tezgahta oyuncak ve kitaplarını satan Ateş Mete Çoban, "Önce babam ve annem bana burada böyle bir pazar kurulduğunu söyledi. Ben de kullanmadığım eşyalarımı çıkardım. Bazı oyuncaklarıma kıyamadım, satmadım ama bir kısmını getirdim. Önce oyuncakların sıfır fiyatlarına bakıyorum ve ona göre ikinci el olduklarını da hesaba katarak bir fiyat belirliyorum" dedi.

'KÜTÜPHANEMDE YER KALMAMIŞTI'
Pazarda stant kuran çocuklardan Kaan Vardar, pazardan haberdar olduktan sonra annesinden eşyalarını satmak için izin istediğini dile getirip, "Annem de izin verince kilerden kullanmadığım oyuncaklarımı ve kitaplarımı getirdim. Kütüphanemde yer kalmamıştı. Okuduğum kitaplardan gerekli bilgileri öğrendim, artık bunları satıp yeni bilgiler öğrenebileceğim başka kitaplar alacağım. Hem kendim hem de kardeşim için başka tezgahlarda beğendiğim oyuncaklar ve kitaplar var, onları alacağım" dedi.

'GÜZEL BİR ANI OLACAK' 
Kaan Vardar'ın annesi Neriman Vardar ise ailece israfa karşı olduklarını ve olabildiğince minimal yaşamaya çalıştıklarını belirterek, "Normalde aplikasyonlar üzerinden bizler bu satışı gerçekleştiriyorduk. Burası da bizim için renkli, güzel bir anı olacak" ifadelerini kullandı.

'KULLANMADIKLARI EŞYALARI BAŞKA ÇOCUKLARLA PAYLAŞIYORLAR'
Kızı Derin ile beraber ikinci el kitap satan anne Selin Unur, pazardan sosyal medya ilanı sayesinde haberdar olduklarını belirterek, "Hemen gelmek istedik. Bizce çok güzel bir organizasyon. Bazı şeyler çok az kullanılıyor ve ikinci şansı hak ediyor. Kızım Derin çok fazla kitap okuduğu için ana ürünümüz kitap. Çocuklar hem burada para alışverişinde bulunarak ekonomiyi öğreniyorlar hem de kullanmadıkları eşyaları başka çocuklarla paylaşıyorlar" diye konuştu. (DHA)