GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 26 adet elektrikli tramvay aracı için ihaleye çıktı. İhaleye kazanan firmayla 2021’in Ekim ayında sözleşme imzalandı.

FİRMA VAZGEÇTİ

Ancak ihaleyi kazanan firma ekonomideki hareketliliği ve artan maliyetleri öne sürerek ihaleyi tek taraflı feshetti.

YENİDEN İHALE KARARI 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli, Konak ve Karşıyaka hatlarında kullanılmak üzere yeniden 26 araçlık tramvay aracı ihalesine çıktı. 14 Aralık’ta yapılacak ihale için bir önceki ihalede olduğu gibi yüzde 51 oranında yerlilik şartı zorunluluğu getirdi.

21 AYDA TESLİM EDİLECEK
İhale şartnamesinde şu ifadelere yer verildi:
“İşin toplam süresi (İşin başlama tarihinden itibaren son teslimatın yapılmasına müteakip işin tamamının kesin kabulünün bitiş tarihi) 36 aydır. Bu süre kapsamında sözleşme konusu tüm iş kalemleri tamamlanıp işin tamamının geçici kabulü ve kesin kabulleri yapılacaktır. Teslimat Programı: İşe başlama tarihinden itibaren başlamak üzere: 12. Ayda 2 Tramvay Aracı 14. Ayda 2 Tramvay Aracı 15. Ayda 4 Tramvay Aracı 15. Ayda İmalat albümü, tanıtım videoları, maketler 16. Ayda 4 Tramvay Aracı 17. Ayda 4 Tramvay Aracı 18. Ayda 4 Tramvay Aracı 18. Ayda 127 Kalem Yedek Parça 18. Ayda 11 Kalem Ekipman ve Kolaylıklar 19. Ayda 2Tramvay Aracı 20. Ayda 2 Tramvay Aracı 21. Ayda 2 Tramvay Aracı İdare, ilk 2 Tramvay Aracın tesliminden sonra, lüzumu halinde teslim zamanı ve teslim edilecek araç sayıları hakkında değişiklik yapabilecek ve söz konusu değişikliği 3 ay önceden Yükleniciye bildirecektir. Ancak bu durum siparişin tamamının, işe başlama tarihinden itibaren 21. ayın sonunda teslim edilmesi şartını asla değiştirmeyecektir.