Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı birinci olağan meclis toplantısı Başkan Tunç Soyer yönetiminde gerçekleşti.  İstanbul Beyoğlu’nda meydana gelen ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı ile ilgili meclis üyelerinden açıklama geldi.

TEKRAR OLMASIN

İlk olarak yapılan saldırıyı kıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “İstanbul Beyoğlu’nda hepimizi üzen, derinden sarsan bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Dünyanı her yerinde insanların bulunduğu her alanda, kendi eylemlerini düşüncelerini silahla, terörle ifade etmeye çalışan her silahlı grup sonunda mağlup olacaktır. Terör çıkmaz bir yoldur, terörle elde edilecek hiçbir hak yoktur. Terörün masum sivillere yönelik bu en alçakça tavrını, yöntemini CHP Grubu olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz. Kınamamızla ilgili duygularımızı ifade edecek söz bulamıyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet ediliyoruz, tüm Türk Milleti’ne baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dileriz bu son olur. Dileriz biz, bu ülkede yaşayan herkes, birbirimizle; tüm farklılıklarımıza, tüm siyasi görüşlerimizdeki ayrımlara, hayata farklı bakışlarımıza rağmen birlik olmayı daha iyi başarabiliriz ve bizim aramızdaki sorunlardan kendilerine terör devşirmeye çalışan, insanların canını almaya yönelen alçak örgütlenmeler kendilerine yer bulamazlar. Herkesin başı sağ olsun. Tekrarı olmasın” diye konuştu.

BİZE AYAR VERME ÇALIŞANLAR…

AK Partili Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da, "İstanbul’da bizi acıya boğan bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Maalesef ciddi bir terör örgütleriyle mücadele içerisindeyiz. Bir kez daha gördük ki ülkemizin güvenliğine, birliğine kast eden hain terör örgütleri yurt dışındaki uzantılarının talimatları doğrultusunda bize ayar verme çabası içerisindenler. Devletimizin gücü, milletimizin ferasetine karşı hiç kimsenin ayar verebilme yeteneğinin kalmadığın görüyoruz. Bu vesileyle grubum adına hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Tüm terör örgütlerini ve terörizmi kınıyoruz. Tüm güvenlik geçlerimizin milletimizin desteğiyle birlikte geçmişte olduğu gibi önüne geçeğini ve mücadele edeceğimiz dile getirmek istiyorum" dedi.

HEPİMİZİ DERİNDEN ETKİLEDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, de, Ülke olarak üzüntülüyüz, İstanbul’da yaşanan olay hepimizi derinden etkiledi. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ
MHP Grup Başkanvekili Salahattin Şahin de şu ifadeleri kullandı:
“Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, Türk milleti ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah’ın izniyle bugüne kadar terör saldırısı olmamıştı, bu da son olacak diye düşünüyor ve lanetliyorum. Bu saldırı Türk milletin birliğine ve beraberliğine kast etmektir. Türk milleti birlik ve beraberlik içinde her şeyin üstesinden gelecektir ve bu saldırı da son olacaktır. İstiklal Caddesi Türk bayrakları donatılmış vaziyette. Bu tür emelleri olanlar, terör saldırısı düşüncesi olanlar bundan sonra olmayacaktır. Birlik ve beraberliğimiz sorunların üstesinden gelecektir.”

YEKVUCUT KINIYORUZ
Saldırıyı kınayan Başkan Soyer, “Terör saldırısı hepimizi derinden yaraladı. 6 vatandaşımız vefat etti, 81 vatandaşımız yaralandı. 55 taburcu olduğunu öğrendik. Her evin ocağına ateş düşüyor, acımız çok büyük. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri yekvücut PKK, YPG, PYD, bütün terör örgütlerine lanet ediyor ve vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza şifa diliyoruz” diye konuştu.