Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, bugün saat 15:00’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le makamında görüşme gerçekleştirdi. Soyer ile olan görüşmesinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile görüşme yaptı. Yapılan toplantılar sonrası GÜNDEME BAKIŞ’ a konuşan Özkan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme talebinde bulundum. Kendisi de kabul etti. Yarın yapılacak yürüyüşü yapmamıza gerek kalmasın, yüzde 30 emsalde anlaşalım noktasında isteğimiz vardı. Bu isteğimizi ilettik. Kendileri de yüzde 30’un çalışmasını yapması gerektiğini belirtti. Tunç Başkan, Şehir Plancıları Odası’nın dava açarak bu işi kilitlemesinden çekiniyor yoksa depremzedelerin bu emsal artışına ihtiyacı olduğunu ve dönüşümün emsal artışıyla çözüleceğini o da biliyor. Bunu da bize ifade etti. Vatandaşın sıkıntıda olduğunu kendileri de biliyor, söylemleri de böyle ama yüzde 30 emsal artışı verirsem Şehir Plancıları Odası dava açar, iş kilitlenir diye çekiniyorlar. Biz de ‘Siz verin artışı, Şehir Plancıları Odası dava açarsa karşısında bizi yani vatandaşı bulacak’ dedik. Halkın içine gelip konuşabiliyorlarsa, buyursunlar konuşsunlar” açıklamasında bulundu. 

“BİR SONRAKİ EYLEM NOKTAMIZ ŞEHİR PLANCILARI”
Yarınki eylemimizi iptal ettik, Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısına gideceğiz. Meclis toplantısından çıkan karar doğrultusunda yeni eylem planımızı belirleyeceğiz. Bize, bizim istediğimiz verilirse ve Şehir Plancıları ‘Dava açacağız’ derse, bundan sonraki eylem noktamız Şehir Plancıları Odası olacak” diye konuştu. 

“HAMZA DAĞ ÇÖZÜM BULACAK, İNANIYORUM”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaptığı görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile görüşen Haydar Özkan, “Hamza Başkan ile proje alanlarındaki sıkıntılarla ilgili görüştük. Kredilerimizle ilgili görüştük. Kendisi de bu konuda yardımcı olduğunu, bizim yanımızda olduğunu söyledi. Endişe etmememiz gerektiğini, devletin babalığını yapacağını söyledi. Hamza Başkan bize bugüne dek hep olacakları da olmayacakları da açıkça söyledi. Çok samimi biri, ben Hamza Başkanın depremzedenin yanında olduğunu hissettim. Ankara’ya gidince bizim sorunlarımıza çözüm bulacağını biliyorum, ümitliyim o konuda” ifadelerini kullandı.