Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, Ankara’ya giderek AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezlerini ziyaret etti. Özkan, depremzedelerin çözüm beklediği konulara yönelik iktidar ve ana muhalefet partilerinde görüşmeler gerçekleştirdi. Bugün, proje içi sakinlerinin de katılımıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bir dizi görüşme yapacak olan Özkan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarıyla görüştüm. Proje alanındaki hak kayıplarının rezerv alandan giderilmesini gündeme getirdik. Teslimatların tarihini konuştuk, Kasım’ın sonunda evleri teslim edileceğini ifade ettiler. Ödeme planlarıyla ilgili detayları görüştük. Örneğin birinci katın arka cephesinde oturacak olan kişinin şerefiye parası farklı olacak. Bunların çalışmalarını yapmışlar, biz bu konuda ortak noktada buluşmak istedik. Bu sebeple proje alanından 5 arkadaşımızı da Ankara’ya davet ettik, onların da katılımıyla bugün bir kez daha Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarıyla toplantı yapacağız. Bir noktada beyin fırtınası yapacağız” dedi.  

“AK PARTİLİ DAĞ YANIMIZDA OLDU” 

Ankara ziyareti kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile görüşen Özkan, “Krediler konusunda yanımızda olmasını istedik. Proje alanındaki orta hasarlı binalara yönelik kredinin 20 yıla çıkartılmasında bizim yanımızda olmuşlardı, Bakan Bey’den ricacı olmuşlardı, bu sebeple de kendilerine teşekkür ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’e geldiğinde biz de dernek olarak kendisiyle görüşmek istiyoruz, bu talebimizi ilettik. Bunun için de sağ olsun çalışma yapacak, yardımcı olmaya çalışacak” açıklamasında bulundu.  

CHP’Lİ ÖZTUNÇ’A TEŞEKKÜR 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ni de ziyaret eden Özkan, “Emsal artışı konusunda bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ettik. Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’u ziyaret etmek istedim, kendisinin amcası vefat etmiş, Kahramanmaraş’taymış, o yüzden görüşemedik, sizlerin aracılığıyla kendisine buradan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“KUŞADASI’NDAKİ DEPREMZEDELERİMİZ TEK BAŞLARINA KALDI” 

Haydar Özkan, “Kuşadası’nda depremzedelerimiz var, onlar tek başlarına kaldılar. Biz elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onların sorunlarını da konuştuk. 15 tane ağır hasarlı bina var, onlarla ilgili işlemleri görüştüm. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Bakanlık bürokratlarımız bu konuda çok duyarlı, depremzedeleri koruyorlar, onlara da çok teşekkür ederim” diye konuştu.