Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’e gelerek Deprem Konutları Teslim Törenini gerçekleştirdi. Erdoğan, tören öncesi İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ile bir araya gelerek, depremzedelerin talep ve isteklerini dinledi. Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a proje dışında kalan depremzedeler için 2 yıl ödemesiz, 20 yıllık sıfır faizli kredi talebinde bulundu. Bir önceki gün de AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile bir araya gelen Özkan, gelişmeleri GÜNDEME BAKIŞ’a anlattı. 

“TALEPLERİMİZİ İLETTİK, UMUTLUYUZ” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, proje dışında kalan depremzedeler için 20 yıllık krediye olumlu yaklaştığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız, kredi talebimizi olumlu karşıladı. ‘Arkadaşlar, bu konu üzerinde çalışıyorlar, ben uygun görüyorum’ dedi. Yakın bir gelecekte depremzede kardeşlerimize kredi konusunda bir müjde vereceğimizi düşünüyorum. Hamza Dağ, Binali Yıldırım ve Murat Kurum ile yaptığımız görüşmede ise, inşaat sektörünün KDV indirimine yönelik yaşadığı sıkıntıyı dile getirdik. İnşaat sektörüne verilen KDV indirimi günlük hayatta uygulanamıyor, müteahhit yüzde 18 KDV ile mal aldığı için bize de yüzde 18 KDV ile vermek zorunda kalıyordu. Tanınan hakkın uygulanabilirliği noktasında Sayın Binali Yıldırım ile görüştük, kendisi konuyla ilgileneceği söyledi. Proje içi depremzedelerimiz için metrekare bazında hak kaybı olanların da rezerv alanda inşa edilen evlerden hak sahibi olması talebimizi ilettik. Sayın Yıldırım, Dağ ve Kurum 3 konunun da gündemlerinde olduğunu belirttiler. Biz umutluyuz” dedi.  

“BELEDİYELER EMLAK VERGİSİ ALMASIN” 

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, depremde evini kaybeden ancak kaybettiği ya da aldığı hasardan dolayı evinde oturamayan depremzedelerin ödemek zorunda kaldığı emlak vergisinin alınmamasına yönelik taleplerini de AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a ilettiklerini kaydetti. Özkan, “Sayın Binali Yıldırım, emlak vergisinin alınmamasına ilişkin kararın belediyeler tarafından verilebileceğini, belediyelerin inisiyatifinde olduğunu, isterlerse almayabileceklerini söyledi. Bu konuyu belediyelerimize iletecek ve olmayan evlerden vergi alınmamasını isteyeceğiz” açıklamasında bulundu.  

“AK PARTİYE TEŞEKKÜR” 

Özkan, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a, Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye, İzmir Milletvekilleri Mahmut Atila Kaya, Necip Nasır, Ceyda Bölünmez Çankırı’ya, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve Grup Sözcüsü Hakan Yıldız’a teşekkür ederek, “Bizimle ilgilendiler, dinlediler, yanımızda oldular, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.