Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, Ekim Ayı Üçüncü Bileşiminde yaşanan Meslek Fabrikası binası tartışmalarını değerlendirdi. Büyükşehir ile Adıgüzel Vakfı arasında imzalanacak protokolle, Meslek Fabrikası binasında kurulması planlanan üniversite için Millet İttifakı bileşeni CHP’den farklı bir tutum sergileyen Sevinç, “Yanlış bir şey olmasın diye abilik yapıyorum. Bütün meclis üyelerini kucaklayan, koruyan bir tavır içinde oluyorum. Başkanlığın da yine bir atlama, bir yanlışlık yapmaması için duruşumu sergiliyorum. O anlamda ben o çıkışları yapıyorum. Konuşmak için konuşulmaz. Bir şeyi dile getirecekseniz faydası olsun. Daha önceki diğer konularda da, protokollerde eskiden direkt öne çıkmıyordum şimdi bazı konularda devreye girme durumunda kalıyorum. Tüm meclis üyeleri olarak hatalı bir karar almayalım diye uğraşıyorum. Yalnız CHP’nin değil, AK Partimizin de, MHP’nin de, bir 4 grup başkanvekili abi – kardeş gibiyiz. İzmir menfaatine hiçbir yanlış yapmayalım istiyoruz. Bu anlamda da ‘Bu sözleşme, meclisin son günü geldi. Sağlıklı hiç kimse inceleyemedi. İçeriğini bilmiyoruz, bunu sağlıklı inceleyelim, o inceleme sonucu da belli düzeltmelere ihtiyaç varsa düzeltelim, bu şekliyle eksik, bu daha tam değil, oluşmamış’ dedim. Oluşmamış bir konuyu da geçirmek yanlış. Konu bundan ibaret” dedi. “ 

“ACELE OLUNCA EKSİK, YANLIŞ OLUYOR” 

Sevinç, konunun hassas olduğuna dikkat çekerek, “Nilay (Kökkılınç) Hanım geldi, Başkanımız, ‘Kemal abimizin doğrultusunda gündemde  kalsın, incelensin, ondan sonra karar aşamasına getirilsin’ demiş, geri çektiler. Olay bu, oylanmamış oldu dolayısıyla. Acele bazı şeyler olunca eksik, yanlış oluyor. Yanlış karar almış  oluruz. Orada 176 kişiyiz, şimdi bildiğim bir konuyu orada dile getirmeyip susarsam doğru olur mu? Olmaz. Biz konuştuk mu, sağ olsunlar, büyükleri olarak değer veriyorlar benim düşüncelerime. Zaten doğru getirilen konuları oybirliğiyle geçiriyoruz. Sıkıntı olmuyor ama bu hassas ve önemli bir konu” açıklamasında bulundu.  

''AK PARTİLİ VE CHP’Lİ KARDEŞLERİMİZ MUTLU OLDU''

İYİ Partili Sevinç, “AK Partili kardeşlerimiz kendi düşüncelerini dile getirdi. Ben tam içeriğini bilmiyorum, direkt önümüze gelen bir konu. İstanbul’daki o vakıf nedir, Adıgüzel vakfı nedir, içeriği nedir bilmiyorum. Bilmediğim, incelemediğim bir konuda bir şey dersem yanlış olur. AK Partili kardeşlerimiz biraz daha inceleme zamanı bulmuşlar. AK Partili komisyon üyesi kardeşimiz onları çağırıp, biraz bilgilendirmiş, bütçe komisyonundayken. Benim de bilgim olsaydı ben de ona göre daha farklı bir hazırlık yapardım. Dile getirdikleri konuda bu protokolün de tam oturmadığını gördüğüm için bunun sağlıklı bir şekilde ele alınmasını dile getirdim. AK Partili kardeşlerimiz de mutlu oldu. Cemal abi, ‘Aklın yolu bir, düzgün bir şekilde incelenir, bakılır’ diyerek mutlu oldu, CHP’li kardeşlerimiz de mutlu oldu. Biz de bir abilik yaptık, durum bu” dedi.