Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanlığını devraldığında üye sayısının 3 bin 800 iken şu an üye sayılarının 17 bine yaklaştığını ifade eden Kırkpınar, “Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener olmalıdır. Çünkü gönüllerde yatan aslan, Sayın Genel Başkanımız. Sadece İzmir’in, Ege’nin, Karadeniz’in, Akdeniz’in, Trakya’nın değil, Doğu’nun, Güneydoğu’nun da oy verebileceği bir lider. Birleştirici, bütünleştirici, Türkiye’nin meselelerine haiz, çözüm odaklı…” diye konuştu.

“TİYATROYU, SİNEMAYI SANDIKLAR KURULUNCA GÖRECEĞİZ”

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik ‘Tiyatroları başarısız, senaryoları kötü’ sözlerini değerlendiren Kırkpınar, “Genel Başkanımız yaklaşık 40 civarında il, 400’e yakın ilçe gezdi. Kendisine ‘Hoş geldin, buyurun’ diyen esnafa, hal hatır, iş durumu, memnuniyetini, kirasını, giderlerini soruyor. Bu bilgiler sadece durum tespitiyle ilgili. Çünkü Türkiye’de, 3 Kasım 2002 seçimlerinden, 2020’ye kadar muhalefet partileriyle iktidar partisinin yaptığı iş, dışarıdan kaynak yaratılmış Türkiye’de devletin cebinden 5 kuruş çıkmadan devasa projeler oluyor ama bunun ne olduğunu kimse bilmiyordu. Tüneller, otoyollar, havaalanları yap-işlet-devret yöntemiyle yapılıyor, halkımız da bunu takdir ediyor ve oy veriyordu. Ekonomik kırılganlıkta Genel Başkanımız dert dinlemeye başladı, işçi, emekli, esnaf, çiftçi, öğrenci derdini bir türlü anlatamıyordu. İktidarın milletvekilleri, il başkanları 2018 seçiminden sonra, tek adam rejimi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildiğinden beri ivme kaybediyor. İşsizlik, enflasyon artıyor. Genel Başkanımız derdini kimsenin dinelmediği kitleyi, ‘Milletin Kürsüsü’ dedi ve parlamentoda dinledi. İnsanlar dertlerini anlattı. Burada da yüzde 51’le seçilmiş Cumhurbaşkanının halktan kopuk, külliyedeki danışmalarının verdiği veriler üzerinden promterlardan konuştuğunu anlatıldı. Sayın Milletvekili Yaşar Kırkpınar, bu işe ‘tiyatro’ diyebilir. Adana’daki mesele çok farklı bir boyuta taşındı. Adana’daki yurttaşımız evet, belki bir üretici değildi ama böyle bir şey yaşandı. Bu yurttaşa daha sonra ulaşıldı, aralarındaki diyalog nedir, bir baskı mı uygulandı bunu bilemiyoruz. Kamuoyuna verdiği demeçlerde bir tutarsızlık var. Eğer buna tiyatro diyorsanız, sinemayı da tiyatroyu da ilk seçimde sandıklar kurulduğunda göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“YAŞAR KIRKPINAR, HAMZA DAĞ’IN DUBLÖRÜ”

Ekonominin kötüye gitmesiyle birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın eskisi kadar konuşmadığını, yerinde AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın dublörlük yaptığını öne süren İYİ Partili Kırkpınar, “27 Şubat 2020’de, 37 şehit verdik. Şehitlerden uzun zaman haber alınmadı, yabancı kaynaklara bakıldı. İçişleri Bakanı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanı açıklama yapsın diye beklenirken, Hatay Valisi 22.30’da açıklama yaparak, şehit sayısını verdi. Hatay Valisinin, yurtdışı operasyonda şehitlerin sayısını vermek görevi midir? Bunu şundan söylüyorum, ekonomideki kötü gidişatın, küçülmenin, işsizliğin, faizlerin, döviz kurlarının bu noktaya geldiğine hep birlikte şahit oluyoruz. İşler iyiyken, mevcut iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, en çok demeç verendi, konuşandı. Vali, dış operasyonda kaybettiğimiz şehitlerimizi söylüyor çünkü ne Hulusi Akar ne de Süleyman Soylu açıklamak istemiyor, valiye açıklatıyorlar. Şimdi ekonomik sıkıntı, içinden çıkılmaz piyasa koşullarında da eskiden konuşan Genel Başkan Yardımcısı kendisine bir dublör seçti, Sayın Genel Başkanımıza ‘Tiyatro oynuyor’ diyen milletvekilimize dublörlük yaptırıyor, yaptırıyorlar” dedi.

ATIL TARIM ARAZİLERİMİZ VAR

Tarımsal alanların azaldığını aktaran Kırkpınar, “Partimize katılan çok değerli insanlar var, 20 saate yakın çalışmalar yapan geniş bir kadromuz var. Ümit Özdağ Bey’in altında çalışıyorlar. Samsun Milletvekilimizin altında 60 kişilik kadro çalışıyor. Günlük veriler oluşturuluyor. Sayın Milletvekili Yaşar Kırkpınar, ‘Tarımda da, sanayide de iyiyiz. Tarımda dünyadaki 7’nci ülkeyiz’ demiş. Keşke öyle olsa. 2004-2020 arasında işlenen toplam arazi miktarı, 4 milyon 240 bin 115 hektar azalmış. 23 milyon 812 bin 992 hektardan 19 milyon 572 bin 877 hektara düşmüş, azalış oranı yüzde 18, artık bu topraklar işlenmiyor. İl il kayıpları ben isteyene veririm. Üretici zarar ediyor. Avrupa Birliği bize tütün, şeker pancarı, mısır, pamuk kotası getirdiler. 160 milyar dolar sadece tarım ihracatı olan denizden 1 aşağıdaki Hollanda, Konya kadar arazisiyle, bizim ülke olarak neredeyse 1 yılımıza denk gelecek tarım ihracatı yapıyor. Az toprakta güçlü verimle çalışıyor. Ülkemizde atıl kalmış birçok alan var” açıklamasında bulundu.

“YAŞAR KIRKPINAR, AKRABASINI ARASIN”

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ile hiçbir kişisel sorun olmadığını aktaran Hüsmen Kırkpınar, “Hem Sayın vekil Yaşar Kırkpınar’ın hem de benim akrabam olan eski köy muhtarımız, onun da soyadı Kırkpınar, ‘Köyde ne var, ne yok’ dediğimde, bana veriler gönderdi. Gübre 2020’de 95 TL, 2021’de 185 TL, yem, 75 TL’den 165 TL’ye çıkmış. Ot balyası 50 bin adetten 5 bin adete düşmüş. Mazot 5.30’dan 7.60’a çıkmış. 10 inek yeme verdiğimiz parayı yapmıyor diyor. Ben il başkanıyım, çarşıyı, pazarı geziyorum. Ekonomi, tarım bu kadar iyiyse, Yaşar Kırkpınar dönsün akrabasını arasın. Bizim kan bağımız var, ben çatışma içine girmiyorum, kişisel hiçbir şey yok” dedi.

“ÖZÇINAR, NEDEN 7 YIL SONRA ‘TÜRKEŞ’ DEDİ ?”

Kiraz’da yeni yapılacak caddeye Alparslan Türkeş isminin verilmek istenilmesini ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in, “‘Biz halen Türkeşçiyiz’ diyen bir zevat var. İYİ Partililer… Kendilerinin daha sesi çıkmadı. Hani Başbuğ’un evine gidiyordunuz? Hani, siz halen Türkeşçiydiniz, Türk Milliyetçisiydiniz” sözlerini değerlendiren Kıkpınar, “Bu ülkeye bir faydası olmuş bürokratından, siyasetçisinden, askerinden kim olursa olsun, emeği geçmiş devlet adamlarının caddeye, bulvara isminin verilmesi kadar doğru ve doğal bir şey yoktur. Rahmetli Alparslan Türkeş isminin Kiraz’da bir caddeye verilmesi yönünde Büyükşehir Meclisine gelen teklifin kabul edilip edilmemesi, Büyükşehir’in bütün üyelerini bağlar. Bizim 6 üyemiz var, 6 üyemiz ‘Evet’ deseydi, teklif geçecek miydi? Başta cennet mekan Adnan Menderes, Celal Bayar, İsmet İnönü, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz isimlerinin cadde ve bulvarlara, stadyuma, kamu alanlarına verilmesi doğru ve doğal ama 2014’te seçim kazanmış Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar neden 7 yıl sonra böyle bir teklifle geldi? Neden 7 yıl sonra” diye sordu.

“NEPTÜN SOYER’İ BAŞARILI BULUYORUM”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Köy-Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer’i başarılı bulduğunu ifade eden Kırkpınar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aziz Kocaoğlu’ndan beri Bakırçay ve Küçük Menderes Havzasındaki tarım alanlarında tarım ve hayvancılıkla ilgili kooperatifleşme çalışması yaptı. Çünkü Belediye olarak şahıstan değil, kooperatiften almanız gerekiyor. Kooperatifleşmeyi özendirmek, hayata geçirmek, çiftçilerin hem yetiştirdikleri ürünün kalitesini artırmak hem de onu satın almak Kocaoğlu’ndan beri devam ediyor. Bu sene Sayın Tunç Soyer, et, süt, meyve, sebze üreticilerine yönelik 338 milyon TL’lik, garanti bir anlaşma yaptı. Bunu çok önemsiyorum çünkü ekonomi bu kadar daralmışken, çiftçi girdi maliyetleri ile boğuşurken ürünlerin piyasa fiyatları üzerinden hazır alıcısı oldu, ben bundan mutluluk duydum. Sayın Neptün Soyer’i de çok başarılı buluyorum” dedi.