Dervişoğlu TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi hakkında yaptığı yazılı açıklamada; ‘’Ülkemiz artan ekonomik daralmanın ve iktisadi krizin etkisiyle geçim sıkıntısı çeken, günlük yaşamını devam ettirmede güçlük çeken insanlarımızın giderek çoğaldığı bir dönemle karşı karşıyadır. Bu kötü gidişata rağmen iktidarın bitmek bilmeyen vergi yükü ve artan ücretlendirme, fiyatlandırma stratejisi vatandaşlarımızın daha da zor bir geçinme problemiyle boğuşmasına neden olmaktadır. Özellikle köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde gelinen nokta, insanlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamak için bile ulaşmak istedikleri birçok yere ücret ödemeden gidememesine yol açmaktadır. Bu yüksek ücretlendirme politikasının dışında adaletsiz bir ücretlendirme sorunuyla da karşı karşıya kalınmıştır. Bu problemin en belirgin örneği İzmir – Çeşme Otoyoludur. ‘’ dedi.

Dervişoğlu; Alaçatı – Çeşme arası 12 km’lik bir mesafe için bile geçiş ücreti ödemek zorunda kalınmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti. 

ADALETSİZ ÜCRETLENDİRMELERİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Dervişoğlu ; ‘’İzmir – Çeşme Otoyolu Narlıdere-Güzelbahçe-Seferhisar-Urla-Karaburun ve Çeşme hattını içermektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı son ücretlendirme cetveline göre bu güzergâh üzerine yer alan gişelerde geçiş ücreti 4.5 Türk Lirasına çıkarılmıştır. İzmir – Çeşme Otoyolunun geçtiği bazı ilçe ve mahallerinin güzergâh üzerinde yer alan gişeler nedeniyle kısa mesafeye rağmen her gidiş ve gelişleri için ücret ödemeleri orada yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamalarına neden olmaktadır. Örneğin Alaçatı – Çeşme arası 12 km’lik bir mesafe için bile geçiş ücreti ödemek zorunda kalınmaktadır. Böyle bir adaletsiz ücretlendirmenin önüne geçilmesi adına adımlar atılmasının ve bu sorunun ortadan kaldırılmasının o bölgede yaşayan vatandaşlarımız için ihtiyaç olduğu açıktır.’’ dedi.  

Dervişoğlu’nun önergedeki soruları ise şöyle;

Bakanlığınızın İzmir – Çeşme Otoyolu üzerinde yer alan gişeler için yeniden bir düzenleme yapması planı var mıdır?
İzmir – Çeşme otoyolunu kullanan ve Alaçatı – Çeşme arası 12 km’lik mesafe için vatandaşlarımızın gün içinde her geçişinde gidiş-geliş ücreti ödemesine dair bir önlem geliştirecek misiniz?
Ülkemizde bu tür problemlerde karşı karşıya kalan il ve ilçelerimiz varsa bunların tespitine dair bir süreç başlatmayı düşünüyor musunuz?