Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘iyilikleri paylaşmak üzere’ iftar sofrasında bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, başta İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Miletvekilleri Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu, İYİ Partili ve CHP’li İlçe Başkanları, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olmak üzere yaklaşık bin 300 kişi katıldı.

Program, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajının okunması ile başlandı. Akşener mesajında, daha önce belirlenen bir programa katılmak zorunda olduğu için iftar gecesine katılamadığını belirterek, herkesin ramazan ayını kutladığı söyledi.

‘TARİHİN EN BÜYÜK HİLESİ’
Davetlileri  “Millet İttifakı’nın kahramanları” diye karşılayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Aytun Çıray, "Türk Milleti Her zaman zor zamanlardan geçmiş ama bir araya gelip ortak mücadele ile zorluklardan başarıyla çıkmıştır. Millet ittifakının bir araya gelişin faydasını Türkiye’de her birlikte yaşadık. Türk milleti, Millet ittifakı sayesinde kazanabileceğini ve korkmadığını gördü. Önümüzdeki çok çok önemli siyasi gelişmelere Türkiye gebe… Yüksek Seçim Kurulu gerekli kararı birden bire ertelendi. Ben gerekçeli kararın talimatla değiştiğini inanıyorum. Açıklanan gerekçeli karar ile birlikte çaldıklarına yeniden kılıf uydurmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Bu durum Türkiye’nin karmaşık bir sisteme gireceğini işarettir. Haklı daima kazanır. Ankara’da geçtiğimiz seçimlerde Mahsur Yavaş’ın hakkı alınmıştı. Hak yerine buldu. Mahsur Yavaş hak ettiği gibi Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.   Bu seçimlerde tarihin en büyük hilesi yapıldı. İmamoğlu’nun mazbatasını yani milletin mazbatası elinden 20 gün başkanlık yapıldıktan sonra elinden alındı. Hakkını savunacaksın kardeşim. İradeni gasp ettirmeyeceksin. Bu yüzden hep birlikte çalışacağız. İzmirli hemşehrilerimle birlikte olmanın derin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

‘SARAYIN MARABASI DEĞİLLER’
Çıray’ın ardından kürsüye geçerek konuklara seslenen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İstanbul seçimleri üzerinden AK Parti’yi hedef aldı. Türk Milleti’nin zor zamanlardan geçtiğini ifade eden Dervişoğlu, “Geçtiğimiz gün, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattıkları günün 100’üncü yıl dönümüydü. Parti teşkilatımızın Samsun’da organize ettiği faaliyetlere katılmak adına samsuna geldik. Diğer siyasi partilerin genel başkanları da oradaydı. Başta sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun oradan çıkarsanız iskele yıkılsa daha hayırlı olurdu. Orada bulunma ihtiyacı hissetmiş olmasıyla istemeye istemeye orada bulunuyor gibi görünüyordu. Bazı CHP’liler de neden bizim genel başkanımız orada diye hayıflandılar. Özellikle CHP’lilere söylüyorum: Kılıçdaroğlu’nun orada olmasının sebebi birlikte fotoğraf vermenin ötesindeydi. Gitmek zorunda kaldı çünkü Türkiye’de bıçak kemiğe dayandı. Bu ağır şartlar altında binecek bir Bandırma Vapuru, inecek bir Samsun bulmak için oradaydık. Böyle bir milli günde milli birlik görüntüsü lazımdı. ‘Sayın Akşener neden orada bulunmadı?’ deniliyor. Çok ilginç. Bu ülkede dış politika kararı alıyorsun, muhalefetle konuşmuyorsun. Ekonomi için, eğitim için kararlar alıyorsun muhalefetin ve meclis vekillerine danışmıyorsun. Adalet sistemini değiştiriyorsun herhangi bir münazara yapma ihtiyacında bulunmuyorsun. Ondan sonra bir milli bayram oluyor, fotoğraftan milletin iyilik hissiyatına kapılmasını istiyorsun. Bu ülkede yüzde 50den fazla kesim bu ülke iktidarının karşısında oy kullanmıştır. Bu siyasi partilere mensup insanlar Tayyip Erdoğan’ın kölesi değil, bu başkanlar da sarayın marabası değildir.” diye konuştu.

YILDIRIM’A YÜKLENDİ
“Bu beyler 17 senedir iş başındalar. Maalesef demokrasi alanında Türkiye’yi 70 sene geriye götürdüler” diyen Dervişoğlu, “Şimdi biz bütün bunları nasıl telafi edeceğiz diye uğraşıyoruz. Adaletsizlik her yere nüfus etmiş. YSK’ kararı vermesinin üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen hala gerekçeli hükmü yazamadı. Bu seçimin neden iptal olduğunu hukuki bir dille anlatmaktan kaçınıyorlar. Belediye başkanı adayları, eskiden de biliyorsunuz İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayıydı, kaybetmeye alışmış biri. Kaybedince de rahatsız olmuyor. Kaybetmeye alışık olan zat, ‘Neden kaybettin?’ denilince ‘Çaldılar da ondan’ diyor. Şimdi seçimde bir adaletsizlikten bahsediliyor. İstanbul seçimini tartışmaya gerek var mı? Bu ülkede sınav yapıyorlar, mahkemeler kuruyorlar, transfer yapılıyor; adalet var mı? Şimdi bizim müşterek görevimiz şudur: Eğer adalet mülkün temeli ise biz de bunu düşünceden karara dönüştürme onurunu sergiliyorsak bu ülkede yapılacak ilk iş kişinin kendi namı hesabına kişinin adaleti temin etmesinin önüne geçeceğiz ve adaletsizliği yerle bir edip yeniden demokrasiye, adalete ve eşitliğe bayrak açacağız” dedi.

‘UYANIK OLMALIYIZ’
Türkiye’nin fabrika ayarlarına geri dönmesi için yerel seçimleri fırsat olarak gördüklerini söyleyen Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun da köküne dinamit koydular. Bunları İzmir’de rahatlıkla dile getirebiliyorum. Çünkü İzmir’in aydın ve münevver insanları bu olaylardan ders çıkararak tarih yazma ve bu aziz milletin talihini ve tarihini değiştirme kararı sergileyen insanlar. Uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Dışarıdan bakıldığında Türkiye hiç iyi görünmüyor. Seçimleri mahkeme kararı ile yenileniyor. Adaleti herkes kendi namına temin ve tesis ediyor. Türkiye’yi her alanda sıkıntılı ve buhranlı günler bekliyor. O sebeple mahalli seçimler esnasında bütün bu olup bitenleri durdurabilecek irade sergileyen aziz milletimizi şimdi 16 milyon İstanbullu ile bu mesajı yeniden tekrar etmesi gerekiyor. Birileri seçimle geldikleri yerden yine seçimle gitmek istemiyorlar. Bu aziz millet onları, yine demokrasiye sahip çıkacak, Atatürk’ün dediği gibi: Geldikleri gibi gitmeye İstanbul’dan mecbur bırakacaktır.”

‘KİM HAK YEMİYORSA…’
Konuşmasına, “Sevinmek sevinç, paylaşmak bu coğrafyanın tamamında yaşayan insanların hak ettiği bir şeydir” diyerek başlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da, “17 yıldır iktidar dönemlerinde bu ülkenin birbirinden güzel insanlarını ayrıştırarak, oy devşirerek siyaseten güçlerine güç katanlar 31 Mart akşamı bu ülkenin iyi yürekli insanlarının Millet İttifakı kurduğunu ve ülkenin tamamını kucaklamaya hazır olduklarını gördüler. 1 Nisan sabahı baharla buluştuk ve ‘Her şey çok güzel olacak’ dedik. Alışkanlıklarından olsa gerek kaybetmeye hiç tahammülleri olmadığı için uyduruk bir karar ile 31 Mart yerel seçimlerinde YSK’nın kendi verdiği mazbatayı 6 Mayıs’ta geri aldılar. Bütün herkes şunu bilsin ki 23 Haziran gecesi nasıl 31 Mart’ta kazandıysak İstanbul’da yine kazanacağız. Birleşerek bütünleşerek ülkenin her yerinde kazanmaya mecbur olan bir millet ittifakı vardır. Hazır olun 23 Haziran akşamı Millet İttifakı’nın Adayı Ekrem İmamoğlu farkla kazanacak. Herkesten bir isteğim var: İstanbul’da mutlaka tanıdıklarınız, akrabalarınız vardır. Bu akşam buradan ayrıldıktan sonra 23 Haziran’a kadar tanıdıklarını şunu söyleyin; kul hakkını kim yemiyorsa ona oy verin” diye konuştu.