GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir'de, CHP’li Çiğli Belediyesince yaptırılan, üç yıl önce vefat eden ağabeyi Nihat Gürer'in ismini taşıyan parkın açılışını gerçekleştirdi. Parka, Gürer isminin verildiği bilgisi Akşener’den saklandı. Süreç şöyle işledi:

GÜMRÜKÇÜ ÖNERDİ
Utku Gümrükçü, geçtiğimiz aylarda Meral Akşener’i makamında ziyaret etti. Görüşmenin birkaç noktasında Akşener, rahmetli ağabeyinden örnekler vererek kendisinden bahsetti. Bu görüşmeden aylar sonra Gümrükçü, İYİ Parti Çiğli ilçe teşkilatının bir parka Nihat Gürer’in isminin verilmesi önerisini İYİ Partili Hüsmen Kırkpınar’la paylaştı. Kırkpınar da bunu onayladı. Parkın yapımı tamamlandı. Kırkpınar, konuyu Akşener’in özel kalemiyle paylaştı. Konunun gizli kalması için isim meselesi kimseyle paylaşılmadı.

İzmir’e gelen İYİ Parti liderine Çiğli’de bir park açılışı olacağı paylaşıldı ancak detay verilmedi. Akşener, parka ağabeyinin isminin verildiği o an öğrendi ve çok sevdiği ağabeyinin fotoğrafını orada görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Akşener Gümrükçü ve Kırkpınar’a sarılarak teşekkür etti”

BENİM DE AĞABEYİM VAR…
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, park açılışı sırasında gözyaşlarına hakim olamamasıyla ilgili, “Genel başkanımız ağabeyine düşkün olduğunu biliyordum. Babası gibi görüyordu. Sağolsun Utku Başkan’dan böyle bir düşünce geldi. Genel başkanımıza sürpriz yaptık. Ağladı. Benim de ağabeyim var. Çok etkilendim” dedi. Başkan Gümrükçü’nün ise yakın çevresiyle, “Benim de kardeşim var. O aklıma geldi” dediği belirtildi.